Latest News

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ο Γιάννης Τσούτσας στηρίζει τώρα τον Ζαχαρία Ζούπη! - Άρχισαν οι διεργασίες για τις επόμενες εκλογές στο Δήμο


Από την Χριστίνα Κωνσταντίνου
Δεν πρόλαβε να μπει το 2017 και φαίνεται πως ξεκίνησαν οι διεργασίες ενόψει των εκλογών του 2019 στον...
Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Ήδη η πρώτη εντυπωσιακή κίνηση έγινε. Ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσούτσας που το 2014 είχε κατέβει με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, στέλεχος πολύ δημοφιλές, κατέθεσε δήλωση ανεξαρτοποίησής του. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σημείωσε στην ίδια δήλωση ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες του Ζαχαρία Ζούπη και της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».
Αν υπολογίσει κάποιος ότι μόνιμα συγκεντρώνει γύρω στους 2.000 ψήφους και παραπάνω,ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτή η κίνηση, η οποία σημειωτέον διαψεύδει κάποιους που έλεγαν ψιθυριστά ότι ο Γιάννης Τσούτσας είναι μαζί τους και τώρα ασφαλώς είναι εκτεθειμένοι. Όμως η είσοδος του νέου έτους είχε και άλλες κινήσεις .
Ήδη με πρωτοβουλία του π.βουλευτή Κ. Λάλου συγκεντρώθηκαν πάνω από 30 αυτοδιοικητικά ,πολιτικά,κοινωνικά στελέχη προερχόμενα από ...5 από τις 7 παρατάξεις που κατέβηκαν το 2014 και διαφορετικούς κομματικούς χώρους και συζήτησαν την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ευρύς συνδυασμός νίκης που θα μπορέσει να βάλει σε νέα,δημιουργική ρότα τον Δήμο. Το κλίμα μάλιστα ήταν πολύ θετικό και δέσμευση όλων ήταν να συνεχίσουν τον διάλογο, αναζητώντας την συνισταμένη των απόψεων. Ταυτόχρονα, γίνονται κινήσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης στη κατεύθυνση του συντονισμού της αντιπολιτευτικής δράσης τους Το παιχνίδι ξείνησε στο Κερατσίνι και αυτή την φορά όλα δείχνουν ότι μπορούν να γίνουν αλλού.
Η εμπειρία του 2014 όπου λόγω της πολυδιάσπασης μπόρεσε να βγει Δήμαρχος ένας άγνωστος στα δημοτικά πράγματα λόγω της στήριξης βασικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να λειτουργεί καταλυτικά σε όλους. Για να δούμε. Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα συγκέντρωναν πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον....