Latest News

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Ο άνθρωπος που εμπιστεύθηκε του αφαίρεσε την ζωή


Ο άνθρωπος που εμπιστεύθηκε για να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα και άλλα τρία άτομα φέρεται ότι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ...
το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε την περασμένη Τρίτη δίπλα σε ένα ρέμα στη Ροδιά Ηρακλείου, μετά την πενθήμερη εξαφάνισή του.
Πρόκειται για τον 33χρονο συνεταίρο του άτυχου επιχειρηματία, τον οποίο το θύμα γνώριζε περίπου 15 χρόνια και τον είχε επιλέξει πριν από περίπου τρεις μήνες για να κάνει επαγγελματικό άνοιγμα στην Κρήτη ανοίγοντας μια επιχείρηση διαδικτυακής διαφήμισης στο Ηράκλειο. Ο δεύτερος είναι ένας 24χρονος, στον οποίο ο 33χρονος ρίχνει τα βάρη, κατηγορώντας τον ότι εκείνος προκάλεσε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον άτυχο επιχειρηματία. Το «καρέ» των συλλήψεων συμπληρώνουν οι δύο σύντροφοί τους.
Τα δύο ζευγάρια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από κοινού και ψευδορκία στον 33χρονο, στη σύντροφό του και στον 24χρονο, ενώ στη δεύτερη κοπέλα άσκησε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και θα δικαστεί σήμερα από το Αυτόφωρο. Ο 24χρονος θα απολογηθεί αύριο για τη δολοφονία και οι άλλοι δύο την Πέμπτη.
Υλικό από κάμερες
Φως στο φονικό έριξαν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και το αποκαλυπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που άνοιξαν τον δρόμο στις έρευνες και οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ο συνεταίρος και ο νεαρός φίλος του κατηγορούνται ότι μετέφεραν το πτώμα στον τόπο όπου το ξεφορτώθηκαν, οδηγώντας το αυτοκίνητο του θύματος. Στη συνέχεια το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η φίλη του πρώτου, η οποία τους παρέλαβε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 33χρονος ρίχνει το φταίξιμο στον 24χρονο. Οπως ισχυρίζεται, το μοιραίο βράδυ μεσολάβησε για να συναντηθεί με τον Εμμανουήλ για κάποια δοσοληψία και τους άφησε μόνους. Λίγο μετά, ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητο της συντρόφου του, του τηλεφώνησε ο 24χρονος και του ζήτησε να πάει να τον βρει στη Ροδιά. Εκεί ο νεαρός φέρεται ότι του έδειξε το πτώμα του Εμμανουήλ μέσα στο πορτμπαγκάζ, λέγοντας «τον έφαγα», και μετέφεραν μαζί το πτώμα στο ρέμα.
Οι αστυνομικοί ζυγίζουν τους ισχυρισμούς και εκτιμούν ότι υπήρχαν οικονομικές δοσοληψίες και χρωστούμενα, κάτι που επιβεβαιώνει ο αδελφός του θύματος Φάνης Εμμανουήλ, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο 33χρονος εκμεταλλεύτηκε τον επιχειρηματία: «Είχαν οικονομικές διαφορές και εκμεταλλεύτηκε τον αδελφό μου οικονομικά. Του ζήτησε 13.000 ευρώ, δήθεν για να εξοπλίσουν την επιχείρηση παραγγέλλοντας μηχανήματα από ξένες εταιρίες, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Τα Χριστούγεννα ο Ιάκωβος ψαχνόταν να δει τι έγινε με την παραγγελία και τότε ο συνεταίρος του τού είπε ότι χρειαζόταν ακόμη 3.000 ευρώ. Ο αδελφός μου τα ζήτησε από τον πατέρα μας και, όταν τελικά κατάλαβε ότι ο 33χρονος τον κορόιδευε, πάνω εκεί τον σκότωσαν»!