Latest News

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Εκατό χιλιάδες ευρώ ζητεί τώρα ο Καμμένος από Πετρουλάκη και Θεοδωράκη


Εκδικάστηκε η αγωγή του Πάνου Καμμένου σε βάρος του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και της...
ιστοσελίδας Προταγκον, ενώ με την αγωγή του διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ1
Τελικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου μείωσε το ποσό που απαιτεί, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη, από δύο εκατομμύρια ευρώ σε 100 χιλιάδες ευρώ,
Η επίμαχη αγωγή αφορά δημοσίευση στην ιστοσελίδα του άρθρου του γελοιογράφου Α. Πετρουλάκη το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: έχουν αρχίσει να του μοιάζουν». Η αγωγή στρέφεται τόσο κατά του Σταύρου Θεοδωράκη ως ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, όσο και κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά του ενάγοντος ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας ο οποίος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που αφορούν στο πρόσωπο του Υπουργού Άμυνας είναι ψευδή, ενώ περιλαμβάνονται «συκοφαντικές και εξοντωτικές» αναφορές.
Από την πλευρά των εναγομένων κατέθεσε ο πρώην Υπουργός και Καθηγητής Νομικής Μιχάλης Σταθόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σατιρικές και χιουμοριστικές εκφράσεις που καλύπτονται από την ελευθερία έκφρασης στοχασμών», τονίζοντας ότι «η κοινωνία θέλει να ασκείται κριτική για δημόσια πρόσωπα» και ότι «ο κ. Καμμένος δεν έχει υποστεί καμία βλάβη, καθώς εξακολουθεί να είναι Υπουργός Άμυνας και να έχει πολιτική ισχύ».
Σε δηλώσεις του ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης ανέφερε ότι «τέτοιου είδους εξοντωτικές αγωγές έχουν στόχο να πλήξουν την ελευθερία του Τύπου, ότι ήταν ένα άρθρο έκφρασης γνώμης και άσκησης κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ και εξ αντανακλάσεως στο πρόσωπο του Π. Καμμένου» και πως «στόχος του άρθρου του ήταν να καταδειχθεί το υβριδικό σχήμα, η τερατογένεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Η δικηγόρος του Υπουργού Άμυνας, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «ο μάρτυρας του Protagon, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Ανδρέα Πετρουλάκη ομολόγησε ότι στόχος των άθλιων, ψευδών κα συκοφαντικών ισχυρισμών ήταν να ασκηθούν πιέσεις ώστε να φύγει από την Κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος και να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης» και τόνισε ότι «οι εναγόμενοι αγνόησαν αποφάσεις της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο και έχουν δικαιώσει τον Υπουργό Άμυνας».
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αναμένεται τους αμέσως προσεχείς μήνες.