Latest News

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Έπεσε η πρώτη καμπάνα για το "hotspot" στον Πειραιά


Από τον Κύρο Παληκάρη

Μαθαίνουμε πως τελικά έπεσε η καμπάνα για τις παράνομες εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες που εκτελούσε η ΜΚΟ PRAKSIS, προκειμένου να μετατρέψει σε κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών το παλαιό σχολικό κτίριο του Πειραιά, όπως...
είχε αποκαλύψει το "Reportaz Net"(Περισσότερα εδώ)
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύθυνση Δόμησης της Πολεοδομίας Πειραιά αρμοδιότητας του αντιδημάρχου Κυριάκου Σιγαλάκου εφάρμοσε τη νομιμότητα και επέβαλε το μεγαλύτερο προβλεπόμενο πρόστιμο,για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από την αυτοψία στο κτίριο επί της οδού Σπάρτης 163 και Γυθείου, δίπλα από το γυμναστήριο "Θεμιστόκλειο" (πρώην 5ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά).

Οι προβλεπόμενες κυρώσεις δεν επιβλήθηκαν στη ΜΚΟ (λέγεται ότι είχε μισθώσει το κτίριο έναντι 2.700 ευρώ το μήνα), αλλά στους ιδιοκτήτες του κτιρίου που τώρα καλούνται σε άμεση καταβολή του ποσού, ενώ προβλέπεται και ετήσιο πρόστιμο διατήρησης των παραβάσεων. Υπενθυμίζεται για τις οικοδομικές εργασίες της ΜΚΟ άνευ άδειας της Πολεοδομίας Πειραιά έχει κατατεθεί μήνυση από κατοίκους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. 

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η ΜΚΟ  έχει αλλάξει τα σχέδια της και εγκατέλειψε το μισθωμένο κτίριο, καθώς, όπως υποστήριξε, τώρα δεν μπορεί να γίνει εκεί κέντρο φιλοξενίας ανήλικων αλλοδαπών μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, αδειάζοντας τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη που καθυστερημένα εμφανίστηκε ως συνήγορος της, λέγοντας ότι ντρέπεται για τις αντιδράσεις των κατοίκων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά...(Περισσότερα εδώ)