Latest News

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πρόταση-ρουκέτα στο δήμαρχο για τα ΜΜΕ του Πειραιά

Την ενίσχυση και στήριξη των τοπικών ΜΜΕ του Πειραιά για την καλύτερη ενημέρωση των δημοτών για το έργο της δημοτικής αρχής Μώραλη, ζήτησε ο...
 δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Πηρούνιας, μιλώντας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 
Η πρόταση έγινε με αφορμή την πρόσφατη παραχώρηση διαφημιστικών πάνελ και κοινόχρηστων χώρων στη ΔΗΡΑΠ εν όψει των εορτών. Ο δημοτικός σύμβουλος ψηφίζονταν την έγκριση προς τη ΔΗΡΑΠ, πρότεινε να επεκταθεί όσα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν στον Πειραιά, λέγοντας:
Αποτέλεσμα εικόνας για πηρούνιας νικος ρεπορταζ νετ"Πριν λίγα χρόνια υπήρχαν δύο τηλεοπτικοί σταθμοί, πέντε ραδιόφωνα και ισάριθμες καθημερινές και εβδομαδιαίες εφημερίδες, που ενημέρωναν τον πειραϊκό λαό για όσα συμβαίνουν στο Δήμο. Δηλαδή, μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με σήμερα που υπάρχει έλλειμμα της ενημέρωσης των δημοτών που γίνεται μέσω από τα sites".
Ο ίδιος ζήτησε από το δήμαρχος Γιάννη Μώραλη να μάθει τι πρωτοβουλίες προτίθεται λάβει η δημοτική αρχή στο πλαίσιο υλοποίησης του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" για την πλουραλιστική  ενημέρωση των δημοτών που σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι παντελώς ανύπαρκτη.
"Προτείνω όπως τη ΔΗΡΑΠ να ενισχύσουμε και τα τοπικά sites Πειραιά και να τους δώσουμε πάνελ να διαφημιστούν, γιατί βοηθούν να ενημερώνονται οι δημότες για τα δρώμενα της πόλης" ανέφερε ο Νίκος Πηρούνιας. Παράλληλα, εκτίμησε ότι "με τον τρόπο αυτό μπορεί να περιοριστεί και η παράνομη αφισοκόλληση που ρυπαίνει όλο τον Πειραιά (πλατείες, δημόσια κτίρια, σχολεία, εκκλησίες, αθλητικούς χώρους κλπ)" και αμαυρώνει την εικόνα της πόλης".

@ Μέσα στο "βομβαρδισμό" των θεμάτων της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δεν μπόρεσε ν΄ απαντήσει στην πρόταση - "ρουκέτα", αλλά σίγουρα θα πρέπει να το κάνει με την πρώτη ευκαιρία, γιατί θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουν οι δημότες -και όχι μόνο- τι έχει κάνει εδώ και πάνω από δύο χρόνια και τι σκοπεύει να κάνει για τα τοπικά sites, ιδίως για όσα προβάλουν όλα τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις του Δήμου Πειραιά...