Latest News

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στα άκρα η κόντρα ναυτικών και κυβέρνησης - Νέα 48ωρη απεργία από την ΠΝΟ - Εμμονή Κουρουμπλή


Για άλλες δύο ημέρες θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία, καθώς κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε...
τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.
Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».
Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

Κουρουμπλής : Ακατανόητη η εμμονή της ΠΝΟ στην απεργία
Για ακατανόητη επιμονή και εμμονή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του, ενώ άφησε αιχμές για τη συμπεριφορά ορισμένων εταιρειών «που εκδηλώνουν περίεργη στάση».
Όπως είπε υπήρξε ξεκάθαρη δήλωση και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτικών ούτε το 2016, ουτε το 2017, ούτε το 2018 και χαρακτήρισε «υπόθεση φαντασίας κάποιων» τις αιτίες της απεργίας.
«Αν κάποιοι θεωρούν ότι έτσι χτυπούν την κυβέρνηση, να γνωρίζουν ότι χτυπούν την κοινωνία και τα νησιά» σημείωσε.
Επανέλαβε ότι με κάθε τρόπο «προσπαθήσαμε να καταδείξουμε ότι κατανοούμε τις όποιες αγωνίες».
Ξεκαθάρισε πως «ενώ όλοι οι φορείς ζητούν να εφαρμόσουμε τον νόμο δεν θα μπούμε στη λογική να δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να γίνουν ήρωες».