Latest News

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τραγικό τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης της Έλενας : Την έψαχναν για πέντε μήνες και το πτώμα της ήταν στα «αζήτητα» του νεκροτομείου Πειραιά! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Με το πιο δυσάρεστο και απίστευτο  φινάλε φαίνεται ότι πέφτουν οι τίτλοι τέλους σε ένα πρωτόγνωρο αστυνομικό θρίλερ που διήρκεσε για περισσότερο από ...πέντε μήνες. 
Πριν από λίγη ώρα δυο φίλες της 50χρονης Έλενας, που είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, αναγνώρισαν την κολλητή τους σε σορό που φυλάσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νεκροτομείο του Πειραιά.

Αν και ακόμη η αναγνώριση δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη, καθώς δεν έγινε από κοντά αλλά από φωτογραφίες που έδειξαν οι αστυνομικοί στις φίλες της εύπορης αλλοδαπής, ωστόσο οι δυο γυναίκες με το που αντίκρισαν τις εικόνες απάντησαν καταφατικά στους αστυνομικούς εάν μπορεί να είναι η αγαπημένη τους φίλη αυτή που βλέπουν. 

Αύριο οι δύο γυναίκες αναμένεται να μεταφερθούν στο νεκροτομείο Πειραιά για να επιβεβαιώσουν κι από κοντά ότι πρόκειται για την Έλενα Ολντέρσντορφ και να καταχωριστεί και επισήμως η αναγνώριση και ο θάνατος της.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε πάει στο νεκροτομείο του Πειραιά. Τότε όταν είχαμε ξεκινήσει τις έρευνες για την υπόθεση υπήρχαν εκεί τέσσερα πτώματα. Τα τρία από αυτά είχαν αναγνωριστεί και παρέμεινε με άγνωστη ταυτότητα μια σορός που ανήκε σε γυναίκα. Επειδή εγώ με τους συνεργάτες μου δεν γνωρίζαμε  προσωπικά την Έλενα αλλά και εξαιτίας της κατάστασης που βρισκόταν το πτώμα δεν ήμασταν σε θέση να προβούμε σε αναγνώριση» λέει στο protothema.gr ο ιδιωτικός αστυνομικός, Σωκράτης Στράτης που είχε αναλάβει εκ μέρους της οικογένειας να βοηθήσει στις έρευνες και συνεχίζοντας προσθέτει:«Πριν από λίγη ώρα αναγνωρίστηκε όπως πληροφορήθηκα από δυο φίλες της».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η σορός, η οποία όπως όλα δείχνουν ανήκει στην 50χρονη Ουκρανή, εντοπίστηκε στις 11 Ιουνίου στη θαλάσσια περιοχή του Φλοίσβου, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, την ίδια μέρα που δηλώθηκε και η εξαφάνιση της εύπορης γυναίκας από τους οικείους της.

Αφού διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας που περισυνέλεξαν οι λιμενικοί το άψυχο κορμί της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πειραιά, όπου παρέμεινε εκεί όσο κι αν φαίνεται απίστευτο για περισσότερο από πέντε μήνες. Κι αυτό γιατί, άγνωστο πως, οι υπεύθυνοι του νεκροτομείο δεν κατάφεραν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες αναζητήσεων. 

Σήμερα τελικά οι αστυνομικές αρχές πληροφορήθηκαν για τη σορό που μένει στα... αζήτητα. Αμέσως ειδοποίησαν τους πιο κοντινούς ανθρώπους της Ελενας στην Ελλάδα  και τους έδειξαν φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο νεκροτομείο του Πειραιά και απεικόνιζαν τη συγκεκριμένη σορό αγνώστων στοιχείων. Τότε οι δυο φίλες της Έλενας, είπαν στους αστυνομικούς ότι αυτή είναι το πρόσωπο που αναζητούν όλοι.


Το θρίλερ 

Η Έλενα Ολτερσντόρφ, η οποία είχε παντρευτεί το 2009 τον αγαπημένο της, που ήταν ευκατάστατος και απεβίωσε το 2014 από ανίατη ασθένεια, φέρεται έκτοτε να είχε εμφανίσει ψυχολογικά προβλήματα, ίσως λόγω του χαμού του συζύγου της.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από περίπου ένα χρόνο, προσπάθησε να δώσει τέλος στην ζωή της, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς την πρόλαβε -στην κυριολεξία στο παρά πέντε- η γειτόνισσα της και φίλη της με την βοήθεια του γιου της.

Έκτοτε φαίνεται πως η φιλία των δυο γυναικών έγινε πιο δυνατή και “δέθηκε” με εμπιστοσύνη, τουλάχιστον από την πλευρά της 50χρονης.

Η εξαφάνιση



Έπειτα από αυτό το περιστατικό, η 50χρονη από την Ουκρανία, έδωσε την τραπεζική της κάρτα στην γειτόνισσα και φίλη της στην ίδια πολυκατοικία, προκειμένου να διευθετήσει τις οικονομικές της εκκρεμότητες, λογαριασμούς κλπ, όταν η 50χρονη έφευγε για την πατρίδα της, όπου επισκέπτονταν την μητέρα της.

Στις 11 Ιουνίου, διαπιστώνεται η εξαφάνιση της Έλενας και μάλιστα από την ίδια της την φίλη, η οποία απευθύνθηκε στην Αστυνομία, πλην όμως και επειδή δεν ήταν συγγενείς δεν ήταν δυνατόν να δηλωθεί επίσημα στις Αρχές η εξαφάνιση της 50χρονης γυναίκας.
Επίσημα η εξαφάνιση της Έλενας Ολτερσντόρφ δηλώνεται στις 8 Ιουλίου από την μητέρα της, η οποία φθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα. Παράλληλα, από τις άμεσες έρευνες της Ασφάλειας, διαπιστώνεται πως ακόμα και μετά τις 11 Ιουνίου γίνονται αναλήψεις χρημάτων από το λογαριασμό της 50χρονης αλλά και αγορές συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η μητέρα της εξαφανισθείσας, ενώ από τις έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώνεται πως οι αγορές και οι αναλήψεις των χρημάτων γίνονται, από την φίλη της Έλενας αλλά και το γιο της, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι σε μια πρώτη κατάθεση που έδωσαν στην Ασφάλεια.
Οι αστυνομικοί που ερευνούν αυτή την περίεργη υπόθεση που συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά του θρίλερ, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της αυτοκτονίας, με δεδομένο το γεγονός πως η 50χρονη γυναίκα είχε προσπαθήσει πριν από περίπου ένα χρόνο, να βάλει τέλος στην ζωή της.

Βέβαια, δεν είναι δυνατόν να βγει από το “μικροσκόπιο” των ερευνών, η εκδοχή ακόμα και της δολοφονίας, καθώς οι αστυνομικοί δεν έχουν κανένα στοιχείο στα χέρια τους για την τύχη της 50χρονης γυναίκας.