Latest News

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Πειραιά είναι "οφ σάιντ" στο θέμα της Ανακύκλωσης!

Γίνεται ανακύκλωση απορριμμάτων στον Δήμο Πειραιά?ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
Κι αν όχι που πηγαίνουν τα απορρίμματα των μπλε κάδω ν που υπάρχουν στις γειτονιές κ τα συλλέγουν τα ειδικά φορτηγά εταιρείας? Ή μήπως δεν τα συλλέγουν αυτά ? Διότι μόνο τα απορριμματοφόρα ανακύκλωσης πρέπει να συλλέγουν τους μπλε κάδους.
Ο Δήμαρχος Πειραιά δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 20 -10-2016 στον Πειραιά σε δημοσιογράφους, ότι στον Δήμο που διοικεί δεν γίνεται ανακύκλωση,κ τα ταμεία του δήμου Πειραιά επιβαρύνονται οικονομικά για τους τόνους αποβλήτων των μπλε κάδων που εμείς οι Δημότες πληρώνουμε για να καταλήξουν στην χωματερή κατά την δήλωση του.
Εμείς οι Δημότες όμως συλλέγουμε ανακυκλώσιμα υλικά κ τα αφήνουμε στους μπλε κάδους που υπάρχουν στη γειτονιά μας. Κατόπιν παροτρύνουμε κ τους γείτονές μας, γιατί έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση κ πιστεύουμε ότι πρέπει να κουραστούμε λίγο παραπάνω ξεχωρίζοντας τα απορρίμματα μας που μπορούν να ανακυκλωθούν , προσφέροντας ότι καλύτερο μ αυτό τον τρόπο στο περιβάλλον μας. Οι πολίτες βλέπουμε ένα ειδικό φορτηγό να τα συλλέγει ,κ κατόπιν πηγαίνουν στην Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης όπου κ τα ανακυκλώνει. Τι γνωρίζει πραγματικά λοιπόν ο πρώτος πολίτης της Πόλης μας? Πόσο έχουν ενημερωθεί οι πολίτες για όλα αυτά? Έχει γίνει κάποια καμπάνια για να μας παροτρύνει τα τελευταία δυο χρόνια? Σκεφτείτε το οικονομικό όφελος που θα είχε ο Δήμος αν ‘επαιρνε ανταποδοτικά τέλη για αυτά τα ανακυκλώσιμα υλικά,κ μήπως οφείλει να κάνει κάτι για αυτό?
@ Το ρεπορτάζ είναι από την Κλαίρη Παπαγεροθέου, που μας έστειλε μέσω μηνύματος το θέμα, το οποίο το αναδημοσιεύουμε γιατί η Ανακύκλωση φαίνεται πως συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα στο Δήμο Πειραιά...
Περισσότερα εδώ