Latest News

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοίγει ο δρόμος για να φύγει το "Παναγιά Τήνου" από το λιμάνι του Πειραιά!


Ανοίγει ο δρόμος ν' απομακρυνθεί σύντομα από το λιμάνι Πειραιά το ημιβυθισμένο πλοίο «Παναγία Τήνου» μετά την...προκήρυξη νέου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση και την απομάκρυνσή του. 

Την ελπίδα αυτή εξέφρασε το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι «όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν αδράνησε, αλλά αντίθετα κατέβαλε όλες τις δυνατές προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, «η όποια καθυστέρηση οφείλεται αφ’ ενός στο γεγονός ότι ο πρώτος διαγωνισμός του ΟΛΠ κατέληξε άγονος, αφ’ ετέρου στην εκ των πραγμάτων μεταβατική περίοδο μέχρι την πλήρη ανάληψη της διεύθυνσης του ΟΛΠ Α.Ε. από το νέο παραχωρησιούχο».

«Το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του ΟΛΠ για τη σύντομη απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού η κάθε προσφορά, η οποία πρέπει να είναι σφραγισμένη και να συνοδεύεται με εγγυητική επιστολή, θα πρέπει να έχει υποβληθεί έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ. Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου θα γίνει η αποσφράγιση όλων των προσφορών, ενώ η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 180.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠ, στις 14 Ιουνίου 2016, είχε προκηρύξει διαγωνισμό με τιμή εκκίνησης τις 360.000 ευρώ, χωρίς να προσέλθει κάποιος ενδιαφερόμενος.

@ Για να δούμε, πότε θα φύγει το νέο τουριστικό αξιοθέατο από το λιμάνι του Πειραιά...