Latest News

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

"Επικίνδυνες αποστολές" στο "βομβαρδισμένο" Πειραιά


Μια ξαφνική μαραθώνια βόλτα σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης,  έκανε ο Δήμαρχος  Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να διαπιστώσει την...
εύρυθμη και ομαλή πορεία των εργασιών!

 Επιπλέον ο Δήμαρχος επιθεώρησε έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ κατέγραψε προβλήματα και εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο αλλά και οι γειτονιές του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γ Μώραλης, επισκέφθηκε τον πεζόδρομο της Παλαιολόγου, στη Β” Δημοτική Κοινότητα, όπου υλοποιούνται εργασίες ανάπλασης. Συνομίλησε με τους επιχειρηματίες και προχώρησε σε συστάσεις για τον τρόπο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων Ακολούθως ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε τη Σωτήρος Διός, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανάπλασης και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.
 Ο Γ.  Μώραλης βρέθηκε επίσης στην Βασιλέως Γεωργίου -από την οδό Παπαναστασίου έως την Γρηγορίου Λαμπράκη- όπου έχουν δημιουργηθεί νέα πεζοδρόμια και έκανε παρατηρήσεις για την αντικατάσταση της περίφραξης της νησίδας, ενώ επισκέφθηκε τη νέα παιδική χαρά του Αγίου Χαράλαμπου και το νέο καθιστικό χώρο έναντι της παιδικής χαράς. 
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε και για τις εργασίες επιδιόρθωσης πεζοδρομίων και τοποθέτησης προστατευτικού κιγκλιδώματος επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας, πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπου Επιπλέον ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε την πλαζ Βοτσαλάκια όπου ζήτησε επιμελή καθαρισμό και φύτευση λουλουδιών στην είσοδο της παραλίας.
 Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε περιοχές της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας.
 Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην οδό Α. Θεοχάρη όπου έχει τοποθετηθεί νέα ασφαλτόστρωση έως και σε ένα τμήμα της οδού Γ. Θεοτόκη η οποία καταλήγει στην Πειραϊκή (Ακτή Θεμιστοκλέους). Παράλληλα με τις εργασίες στην Α. Θεοχάρη, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες και στην πλατεία Πηγάδας. Ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκε επίσης τις οδοκλίμακες στις οδούς Παράλου, Σαλαμινομάχων και Παπατέστα (Σχολή Δοκίμων) Ακολούθως ο κ. Μώραλης βρέθηκε στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου ενημερώθηκε για τα πεζοδρόμια και τις σχάρες ομβρίων υδάτων, τα οποία έχουν υποστεί φθορές, ζητώντας την άμεση επιδιόρθωσή τους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη νέα ράμπα σύνδεσης Πειραιά-Μοσχάτου για άτομα με αναπηρία που βρίσκεται στις οδούς Καλλέργη και Κηφισού.

 Η νέα ράμπα σύνδεσης, θα διευκολύνει τη διέλευση των πεζών και ειδικότερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Ο κ. Μώραλης βρέθηκε επίσης στην υπό κατασκευή παιδική χαρά στην οδό Σολωμού, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, ενώ ζήτησε την παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών στα πεζοδρόμια της οδού Εθνάρχου Μακαρίου -από την οδό Ειρήνης έως την οδό Ζερβού- λόγω φθοράς από την παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων στο πεζοδρόμιο. Επιπλέον ο Δήμαρχος επισκέφθηκε γειτονιές της Παλαιάς Κοκκινιάς στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου συνομίλησε με δημότες για τα εγκαταλελειμμένα ακίνητα της περιοχής. Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καθαριστούν, θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους κατοίκους και στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ελέγξουν την δυνατότητα κατεδάφισής τους. Ο Δήμαρχος επιθεώρησε και την παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Χίου και Λαμπελέτ, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως και θα παραδοθεί σύντομα στους δημότες. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το πάρκο Δηλαβέρη στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, διαπίστωσε ότι είναι σε ικανοποιητική κατάσταση και ζήτησε την παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου για να κλείσει η πρόσβαση στους χώρους των φούρνων της υψικαμίνου, οι οποίοι αποτελούν εστία μόλυνσης. Επιπλέον ζήτησε το βάψιμο της μεταλλικής εισόδου του πάρκου, την αντικατάσταση σε παγκάκια και μέρους του δημοτικού φωτισμού που έχουν βανδαλιστεί, καθώς και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Δηλαβέρη, για τα οποία θα γίνει άμεσα έναρξη εργασιών. 

Και η δήλωση

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε: 
«Είναι γεγονός ότι ο Πειραιάς είναι ένα εργοτάξιο καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας. Πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό ότι τα έργα αυτά είναι αναγκαία, προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς μια σύγχρονη , φιλόξενη και όμορφη πόλη. Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υλοποιήσουμε έργα τα οποία θα μείνουν και θα αλλάξουν την πόλη μας προς το καλύτερο. Επισκέφθηκα υπό εξέλιξη έργα σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών και ζήτησα την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήσουν και οι ίδιοι πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση της πόλης μας είναι και η δική τους συμβολή, καθώς οφείλουν να προστατεύσουν τα έργα που υλοποιούνται στον Πειραιά. 
Ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προχωρήσει η πόλη μπροστά».

@ Οκ, αλλά να μην προχωρήσει τόσο πολύ μπροστά ο Πειραιάς γιατί μπορεί να... βγει οφσάιντ!