Latest News

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Η Παπαστράτος ΑΒΕΣ γιόρτασε τα 85 χρόνια ζωής (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η Παπαστράτος γιόρτασε την επέτειο των 85 χρόνων λειτουργίας της, στο πρώτο της σπίτι, στο παλιό εργοστάσιο στον Πειραιά, τιμώντας...
την ιστορία και τους ιδρυτές της αλλά και τους σημερινούς εργαζόμενους και συνεργάτες της.
Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της μητρικής εταιρίας Philip Morris International, ο Διευθύνων Σύμβουλός της κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που βρέθηκε πίσω στην Ελλάδα με αφορμή τα 85 χρόνια της Παπαστράτος, «μιας εταιρίας που κάνει τη διεθνή οικογένεια της Philip Morris International, αλλά και την Ελλάδα, πραγματικά περήφανη».
Ο κ. Καλαντζόπουλος μιλώντας για την Παπαστράτος ανέφερε ότι η εταιρία «συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά της υγιούς επιχειρηματικότητας. Παράγει, επενδύει, αναπτύσσεται, καινοτομεί, εξάγει, είναι πρότυπο εργοδότη, παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, συνεισφέρει στην οικονομία, βοηθά τη χώρα. Τολμά να σκεφτεί διαφορετικά. Αυτή είναι η σωστή επιχειρηματικότητα που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.»
Στην κεντρική του ομιλία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρίας, μια ιστορία,  πλεγμένη άρρηκτα, με την ίδια την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. «Σήμερα, δεν γιορτάζει απλά η Παπαστράτος, αλλά η Αυθεντική Ελληνική Επιχειρηματικότητα.
Η οποία, μέσα από πολέμους, οικονομικές κρίσεις, τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, βρίσκει πάντα διεξόδους για να είναι ανταγωνιστική, επενδύει με εξωστρέφεια και καινοτομεί, δημιουργεί αξία για τις ίδιες τις εταιρίες, τους ανθρώπους τους και τη χώρα. Αυτή είναι η στιγμή να πιστέψουμε, να εμπνευστούμε από αυτήν την Αυθεντική Ελληνική Επιχειρηματικότητα. Για να αφήσουμε πίσω μας μέλλον, για όλους» τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης.
Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου ξεκινώντας από μία αναδρομή στα όσα συνέβησαν Παλαιότερα μέσα από φωτογραφίες, στιγμιότυπα και αντικείμενα από την πλούσια ιστορία της εταιρίας, ενημερώθηκαν για τα Πρόσφατα επιτεύγματα της Παπαστράτος και στη συνέχεια πήραν μια γεύση από τα όσα Προσεχώς ετοιμάζει η εταιρία, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το IQOS, το πρώτο από τα προϊόντα που αναπτύσσει η Philip Morris International, εναλλακτικά του τσιγάρου – δυνητικά μειωμένου κινδύνου – τα οποία μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή του 1,1 δισ. καπνιστών παγκοσμίως.
Τον εορτασμό των 85 χρόνων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, οι Υπουργοί κ.κ. Γιώργος Σταθάκης, Θεανώ Φωτίου, Τρύφων Αλεξιάδης, Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτές όλων των κομμάτων, πλήθος εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες και στελέχη της εταιρείας.
Η Παπαστράτος γιορτάζει τα 85 χρόνια λειτουργίας της (Εικόνες)
Η Παπαστράτος γιορτάζει τα 85 χρόνια λειτουργίας της (Εικόνες)
Λίγα λόγια για την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ
Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 85 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών.
Με νέα έδρα από το 2009 στον Ασπρόπυργο όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, η εταιρεία απασχολεί συνολικά άμεσα και έμμεσα 800 εργαζόμενους.
Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.