Latest News

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Τα παράδοξα των βάσεων: Πέρασε σε ΤΕΙ γράφοντας το… όνομα του!


 H ανακοίνωση των βάσεων, έκρυβε αρκετές εκπλήξεις, αλλά και μπόλικα...
 παράδοξα
Με μια πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων, φαίνεται πως στην κορυφή των προτιμήσεων βρέθηκαν οι στρατιωτικές σχολές και τα τουριστικά και παραϊατρικά επαγγέλματα.
Την ίδια ώρα πτώση παρουσίασαν οι παιδαγωγικές και οικονομικές σχολές.
Τα παράδοξα:
Στο ΤΕΙ με 1.560 μόρια!
Γιυτό γιατί η βάση στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Κοζάνης ήταν στο 1,5, με τον πρώτο υποψήφιο να μπαίνει με 1.560 μόρια!α να μπει φέτος ένας υποψήφιος σε κάποιο ΤΕΙ αρκούσε απλά να γράψει το… όνομά του. Και α
Για να μπει κάποιος, πάλι στο Πανεπιστήμιο χρειαζόταν να γράψει παραπάνω από 5. Και αυτό γιατί τη χαμηλότερη βάση στα πανεπιστήμια έχει το τμήμα Γεωγραφίας του πανεπιστημίου Αιγαίου με 5.941 μόρια.
Εκτός με 18000 μόρια!
Την ίδια ώρα όμως υπήρξε υποψήφιος που με σχεδόν 18.000 μόρια δεν εισήχθη σε κανένα τμήμα, καθώς είχε συμπληρώσει στο μηχανογραφικό του δελτίο μόνο Ιατρικές Σχολές!
3 στους 10 μένουν εκτός ΑΕΙ-ΤΕΙ
Όπως προκύπτει από τα στατιστικά, τρεις στους 10 υποψηφίους μένουν εκτός Σχολών, με εκείνους που πλήττονται περισσότερο να είναι οι προερχόμενοι από τη Θεωρητική κατεύθυνση, καθώς 10.000 μένουν εκτός!
Αυτό εξηγείται  από το γεγονός ότι οι υποψήφιοι που επιλέγουν τις θεωρητικές σχολές είναι πολύ περισσότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις, καθώς και από το γεγονός ότι στις σχολές της εν λόγω κατεύθυνσης έπεσαν μεν οι υψηλόβαθμες σχολές, ανέβηκαν, όμως, οι χαμηλόβαθμες.