Latest News

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Γεννήθηκε μέσα στον θάνατο χωρίς σφυγμό: Το θαύμα των γιατρών στη Συρία (ΒΙΝΤΕΟ)



Οι γιατροί παλεύουν να σώσουν μια μητέρα και το αγέννητο παιδί της. Χτυπήθηκαν από βόμβα-βαρέλι ενόσω κατευθύνονταν στο νοσοκομείο στο Χαλέπι της Συρίας. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο σφυγμός της 9 μηνών Mayissa, η οποία έχει σπάσει τα δεξιά άνω και κάτω άκρα, είναι εξαιρετικά αδύναμος και οι γιατροί φοβούνται ότι αυτό όχι απλώς θα επηρεάσει το έμβρυο, αλλά ίσως αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. Την όλη κατάσταση επιβαρύνουν τα θραύσματα βόμβας που έχουν καρφωθεί στην κοιλιά της μητέρας. Έτσι, προχωρούν σε καισαρική τομή, την ώρα που οι νεκροί από τον ίδιο βομβαρδισμό φτάνουν τους 45 και οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες.
Το αγοράκι γεννιέται χωρίς σφυγμό. Τώρα, οι γιατροί κινδυνεύουν εκτός από τη μητέρα να χάσουν και το παιδί. Αρνούνται να σταματήσουν την προσπάθεια και κάνουν συνεχώς μαλάξεις και του καθαρίζουν τους αεραγωγού της μύτης προκειμένου να πάρει ανάσα. Λίγο μετά, το θαύμα, ο ομφάλιος λώρος κουνιέται, ο σφυγμός επανήλθε. Το χρώμα του φτιάχνει. Οι γιατροί του παρέχουν οξυγόνο. Συνεχίζουν τις μαλάξεις. Το μωρό κλαίει. Έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο παρά το γεγονός ότι η ζωή του παραλίγο να τελειώσει πριν καν ξεκινήσει.
Πλέον, μητέρα και γιος χαίρουν άκρας υγείας. Όμως, όσο μαίνεται ο εμφύλιος στη Συρία, ποτέ δεν θα είναι ασφαλείς.