Latest News

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Στο σφυρί βγαίνει το κτίριο της Sprider στον Πειραιά

Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένα τα ακίνητα-«σημαίες» της πάλαι ποτέ κραταιάς αλυσίδας ένδυσης και υπόδησης Sprider των αδελφών Χατζηιωάννου, αλλά η...
κρίση δυστυχώς δυσκολεύει αφάνταστα την εξεύρεση υποψήφιων αγοραστών.

Ένα από τα κτίρια που οδηγείται σε πλειστηριασμό είναι αυτό του Πειραιά κοντά στην Ακτή Μιαούλη, όπου βρίσκονταν καταστήματα της εταιρείας. Το μεγάλης αντικειμενικής αξίας (3,7 εκατ. ευρώ) κτίριο εκπλειστηριάζεται για οφειλή της τάξης των 200 χιλιάδων προς την τράπεζα Eurobank και ανήκει στην Delta Prime Investments Limited.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η τιμή του ακινήτου είναι υψηλή και γι' αυτό είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι στον πλειστηριασμό του Φθινοπώρου.
Πάντως από τότε που έκλεισε το κατάστημα της Sprider στον Πειραιά έχει γίνει στέκι αστέγων αλλά και περιθωριακών ατόμων, όπως φαίνεται στη φωτογραφία αρχείου του Reportaz Net.

Οι αφοί Χατζηιωάννου που ξεκίνησαν από μία μικρή βιοτεχνία ρούχων στην Ξάνθη, είδαν την αυτοκρατορία των 114 υπερκαταστημάτων σε Ελλάδα και Βαλκάνια, την ελληνική Zara όπως χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θέλουν να φτιάξουν, να καταρρέει μέσα σε μια διετία.
Μάλιστα όταν είχαν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτοι ψίθυροι περί οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η εταιρεία, οι δύο επικεφαλής σε συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει σε δημοσιογράφους τόνισαν κατηγορηματικά ότι «η τελευταία ελληνική εταιρεία που θα πτωχεύσει θα είναι η Sprider».