Latest News

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Πόσα χρήματα θα ρίξει η COSCO στον Πειραιά


Επενδύσεις, ύψους άνω των 500 εκατ. ευρώ, υπόσχεται ότι θα κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά πέραν των 350 εκατ. που προβλέπει η...

συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ. 
Αυτό τουλάχιστον λέγεται σήμερα  ότι υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Cosco Χου Λιρόνγκ, στη συνάντηση που είχαν στη Σαγκάη.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Cosco στον Πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση που είχαν στην έδρα της εταιρείας στη Σαγκάη, προτεραιότητα του κινεζικού κολοσσού είναι οι επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Ήδη η Cosco έχει- λέει- επαφές με μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας που δείχνουν ενδιαφέρον να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά βάση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο πρόεδρος της Cosco, θα γίνει αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού, ώστε να δέχεται και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου με 4.000 επιβάτες. Στόχος είναι να αυξηθεί στα 3 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας στην Ελλάδα και η επένδυση αυτή έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ.

Δεύτερη προτεραιότητα της Cosco είναι - λέει- η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού στην πρώτη προβλήτα για τη διακίνηση των εμποροκιβωτίων. Με την επένδυση αυτή, υποστήριξε ο Χου Λιρόνγκ, θα μπορούν στην προβλήτα να αποθηκευτούν 7 εκατ. κοντέινερ και στο μέλλον 10 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι ο Πειραιάς θα γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερ στη Μεσόγειο. Επίσης, θα γίνουν επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και πάρκινγκ, όπου θα μπορούν να σταθμεύουν 20.000 οχήματα.

@ Μάλλον κάνουν πλάκα οι Κινέζοι που δεν έδωσαν ούτε τα μισά λεφτά για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ και τώρα λένε πως θα δώσουν τα διπλά για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά; 
Καλά το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις στα κινέζικα;