Latest News

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Εικόνα αποσύνθεσης στο Δήμο Πειραιά


Θλιβερά και απαράδεκτα φαινόμενα επικράτησαν στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πριν τις...
καλοκαιρινές διακοπές.
Η συνεδρίαση λίγο έλειψε να μην πραγματοποιηθεί, λόγω έλλειψης απαρτίας, καθώς περίμεναν περί τα 45 λεπτά για να συμπληρωθεί ο "μαγικός" αριθμός των 25 δημοτικών συμβούλων, εκ των οποίων 8 των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Το γεγονός αυτό δεν πέρασε ασχολίαστο από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος έδειξε να ενοχλείται, επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είτε δεν έρχονται καθόλου είτε έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση στην αίθουσα με αποτέλεσμα όσοι είναι συνεπείς και προσέρχονται στην προγραμματισμένη ώρα να περιμένουν στα έδρανα έως ότου συμπληρωθεί απαρτία.
 "Όσοι δεν μπορούν ν' ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους να το πουν" είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά όλους, αλλά κυρίως τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Ωστόσο το φαινόμενο με τις απουσίες δεν περιορίζεται μόνο στο δημοτικού συμβούλιο, αλλά και σε άλλα όργανα, όπως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που δυσκολεύεται ακόμα και να συνεδριάσει λόγω της απροθυμίας των μελών της να παραστούν στις συνεδριάσεις.
Τελικά η  συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και συζητήθηκαν σχεδόν τα πάντα στα προ ημερησία θέματα που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες, κάτι που ενοχλεί τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που δηλώνουν ότι κουράζονται να συζητούν τα προ ημερησία όταν ξεπερνά την ώρα - περί την μιάμιση ώρα -που προβλέπει ο κανονισμός...
Απλά να πούμε ότι το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά συνεδριάζει κατά μέσο όρο κάθε τρεις βδομάδες. Η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζεται να γίνει στα τέλη Αυγούστου και θα είναι το 19ο στη διάρκεια της θητείας του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου που συμπληρώνει τα δύο χρόνια.  Φανταστείτε λοιπόν ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι δεν μπορούν να διαθέσει ούτε 50 με 60 ώρες μέσα σε διάστημα δύο χρόνων για να εκπληρώσουν στοιχειωδώς τα καθήκοντά τους, εκπροσωπώντας όσους τους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. 

@Αυτό είναι θλιβερό φαινόμενο  για το Δήμο Πειραιά και δυστυχώς δεν είναι το μόνο... 
Περισσότερα σ' άλλες αναρτήσεις...