Latest News

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Νέα αναστολή για τις κατεδαφίσεις στο Μικρολίμανο

Νέα παράταση δόθηκε για τις κατεδαφίσεις των αυθαίρετων κατασκευών στα μαγαζιά του Μικρολίμανου...
στον Πειραιά.

Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό από τον υφυπουργό Παρά Τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη στο δημαρχείο της Κοραή. 

Ειδικότερα, με τροπολογία που ψηφίστηκε αυτές τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, η κυβέρνηση έδωσε νέα αναστολή μέχρι τέλος του 2016 στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου (Ν.4310/14 – ΦΕΚ 258/08.12.2014) για την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων που αφορούν κυρίως επιχειρήσεις εστίασης. Η παράταση χορηγήθηκε για να δοθεί ο χρόνος της εκπόνησης της οριστικής μελέτης ανάπλασης του Μικρολίμανου από πλευράς του Δήμου και η έναρξη και ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών. 

"Εάν χρειαστεί, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών θα τροποποιηθεί μετά από αίτημα του Δήμου ο χρόνος λήξης, αλλά το πολύ μέχρι το 2017. Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει" ανέφερε ο Υφυπουργός Παρά Τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος συμπλήρωσε:

 "Σήμερα επικοινώνησα και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για να του ζητήσω, στα πλαίσια των κυβερνητικών δεσμεύσεων, να ενεργοποιήσει, αύριο αν είναι δυνατόν, την αρμόδια Επιτροπή Καθορισμού του Αιγιαλού, που θα αποτελέσει και τη βάση για την οριστική μελέτη του Δήμου Πειραιά".

Κατά τα λοιπά, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των εργασιών του Τραμ, ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία και όπου έχει προβλήματα με τη γνωστή κεντρική γραφειοκρατία για την επίλυση θεμάτων του Πειραιά.