Latest News

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου που έγινε και τσάρος του τσιμέντου (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Ποιος θα το πίστευε ότι ο... τσάρος του τσιμέντου στη Ρωσία είναι ένας... Έλληνας;
Κι όμως, ο Φιλάρετος Καλτσίδης, ο οποίος είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής βιομηχανίας τσιμέντου Eurocement, ήταν και ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2015, σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό Forbes, καθώς η περιουσία του άγγιξε τα 4,4 δισ δολάρια. Τη χρονιά αυτή κατέλαβε τη θέση 369 της σχετικής λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ τo 2014 βρισκόταν ακόμα πιο ψηλά, στη θέση 234, με πολύ μεγαλύτερη περιουσία, 6 δισ δολάρια. Στη Ρωσία, είναι ο 22ος πιο πλούσιος άνθρωπος.
Ο Φ. Καλτσίδης ή κατά -ρωσικό- κόσμο Filaret Galchev, είναι αυτοδημιούργητος και δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, το real estate. Διατηρεί μεγάλες επενδύσεις και στον χώρο των λιπασμάτων κατέχοντας το 10,3% της πανίσχυρης Uralkali-Silvinit, ποσοστό που αγόρασε από τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, γνωστό στην Ελλάδα για την αγορά του Σκορπιού από την οικογένεια Ωνάση.
Καθηγητής, ερευνητής, επιχειρηματίας
Ο 53χρονος «βασιλιάς του τσιμέντου» έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και ελληνική. Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1963 στο ελληνικό χωριό Ταρσόν της περιφέρειας Τσάλκας της Γεωργίας. Το 1991 αποφοίτησε ως μηχανικός εξόρυξης και οικονομολόγος από το Moscow Mining Institute και ξεκίνησε να δουλεύει στην ανθρακοβιομηχανία. Το διδακτορικό του αφορά την αγορά άνθρακα στη Ρωσία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα το 2011 ψηφίστηκε ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του τσιμέντου και άνθρωπος της χρονιάς από το περιοδικό CemWeek.
Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας. Έχει συγγράψει 22 έργα και στις 20 Οκτώβρη του 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University. Από το 2000 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της JSC Rosuglesbyt και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Krasnoyarsk Coal company.
 Η Αλίνα Καλτσίδη με φόντο τον Μεσσηνιακό  
Ένας... βασιλιάς δεν θα μπορούσε παρά να έχει προνομιακή σχέση και με τον... πρόεδρο της Ρωσίας, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς ο ισχυρότερος άνδρας του Κρεμλίνου ήταν παρών στον πρώτο γάμο της κόρης Φιλάρετου, Αλίνας Καλτσίδου. Ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 2010 όταν η Μύκονος έζησε απίστευτες σκηνές χλιδής και πολυτέλειας, σε έναν γάμο που τελέστηκε σε άκρα μυστικότητα και χωρίς δημοσιότητα.
Ο όμιλος EuroCEMENT Group
Η Εuρrocement ιδρύθηκε το 2002 με τη συνένεωση 19 εργοστασίων τσιμέντου της Ρωσίας, της Ουκρανίας και του Ουζμπεκιστάν. Μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια ο όμιλος EUROCEMENT εξελίχθηκε σε μία από τις πιο ισχυρές βιομηχανίες τσιμέντου σε όλο τον κόσμο.
 Εργοστάσιο της Eurocement 
Ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσική Ομοσπονδία, με παραγωγική δυνατότητα 50 εκατομμυρίων τόνων τσιμέντου και πάνω από 11 εκατ. κυβικών μέτρων μπετόν. Απασχολεί πάνω από 20.000 εργαζόμενους. Διαθέτει ένα δίκτυο 42 περιφερειακών τοπικών υποκαταστημάτων που συνδέονται μέσω οδικών, σιδηροδρομικών και ποτάμιων δικτύων, εξυπηρετώντας πελάτες σε Ρωσία, κράτη της Κοινοπολιτείας (πρώην Σοβιετική Ένωση) και χώρες της Βαλτικής.
 Μπαϊκονούρ
Πελάτες του Καλτσίδη και των προϊόντων της εταιρείας του είναι πάνω από 300 εκατομμύρια εταιρείες και ιδιώτες. Με το τσιμέντο της Eurocement ;έχουν ανεγερθεί το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, οι σταθμοί μετρό της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και της Σαμάρα, οι χειμερινές ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σότσι, γήπεδα ποδοσφαίρου που θα φιλοξενήσουν το ρωσικό Μουντιάλ του 2018, καθεδρικοί ναοί, ουρανοξύστες κ.α.
Αγάπη για τη Μεσσηνία
Μπορεί να διαμένει μόνιμα στη Μόσχα, ωστόσο ο Φιλάρετος Καλτσίδης κάθε καλοκαίρι με το υπερπολυτελές σκάφος του «Ζαφίρα», μία από τις καλύτερες θαλαμηγούς στον κόσμο, μήκους 75 μέτρων, επισκέπτεται τον Μεσσηνιακό κόλπο. Τα τελευταία χρόνια έχτισε μια εντυπωσιακή έπαυλη στη Μεσσηνία. Τα πάρτι του με καλεσμένους άλλους ρώσους μεγιστάνες του πλούτου πάντα τραβούν την προσοχή.
 To υπερπολυτελές Ζαφίρα
Είναι τέτοια η αδυναμία του στην Μεσσηνία που τον Ιανουάριο του 2013 προσέφερε στο Δήμο Καλαμάτας 55.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Θεάτρου. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μια κόρη και έναν γιο.
                                    Η βίλα στην Κορώνη Μεσσηνίας economy365.gr