Latest News

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πρίγκιπας Χάρι: Μετανιώνω που δεν μίλησα ποτέ για τον θάνατο της μητέρας μου


Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για το πόσο μετανιώνει που δεν μίλησε για το θάνατο της μητέρας του...
μέχρι πρόσφατα.
Ο πρίγκιπας Χάρι, 31 ετών, ήταν 12 χρονών όταν η μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.
Ο Χάρι μίλησε για τον θρήνο και την θλίψη που του προκάλεσε ο θάνατος της μητέρας του με τον Ρίο Φέρντιναντ στο παλάτι του Κενσινγκτόν ,σε μια εκδήλωση της εκστρατείας για την ψυχική υγεία «Heads Together», που ξεκίνησε ο πρίγκιπας με τον αδερφό του και την κουνιάδα του, τον Δούκα και την Δούκισσα του Κέιμπριτζ, τον Μάιο, ώστε να καταπολεμηθεί το κοινωνικό στίγμα που περικλείει τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα.
«Mετανιώνω πολύ που δεν μίλησα για αυτό», είπε ο Χάρι στον πρώην αρχηγό της αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Ρίο Φέρντιναντ. «Στα πρώτα 28 χρόνια της ζωής μου δεν μίλησα ποτέ για αυτό».
Ο πρίγκιπας Χάρι, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει να μιλάς για τα συναισθήματα σου όταν θρηνείς, δηλώνοντας στο BBC: «Είναι εντάξει να υποφέρεις, αλλά πρέπει να μιλάς για αυτό. Δεν είναι αδυναμία. Αδυναμία είναι να έχεις ένα πρόβλημα, να μην το αναγνωρίζεις και να μην λύνεις το πρόβλημα.»
Τον προηγούμενο χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε, κατά την διάρκεια των εγκαινίων ενός φιλανθρωπικού κέντρου για ορφανά στο Λεσότο της Αφρικής, για το «κενό» που υπάρχει μέσα του από τότε που πέθανε η μητέρα του.
Ο Φέρντιναντ, του οποίου η γυναίκα, Ρεμπέκα Έλισον, πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 34ων ετών πέρυσι, είπε πως η συζήτηση που είχε με τον πρίγκιπα ήταν χρήσιμη και διορατική, καθώς ο ίδιος είναι πατέρας τριών παιδιών που αντιμετωπίζουν τον χαμό ενός γονέα.
«Μιλώντας με τον πρίγκιπα, μου είπε ότι πέρασε από διαφορετικά στάδια στην ζωή του, στάδια που τα παιδιά μου μόλις τώρα μπορεί να κατευθύνονται προς αυτά», δήλωσε. «Άρα το να παίρνω μερικές από αυτές τις εμπειρίες είναι πολύ σημαντικό για μένα ως γονέας και πολύ εκπαιδευτικό από πολλές πλευρές. Είναι πολύ σημαντικό.»
Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν και άλλοι γνωστοί αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του Ντέιμ Κέλι Χόουλμς, και της Βικτώρια Πέντελτον, που μαζί με τον Φέρντιναντ μίλησαν και οι δύο ανοιχτά για το ότι αντιμετώπισαν προβλήματα ψυχικής υγείας.
«Το κύριο μήνυμα εδώ σήμερα είναι ότι όλοι μπορούν κάποια στιγμή να υποφέρουν από κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας», δήλωσε ο πρίγκιπας. «Είτε είσαι μέλος μιας βασιλικής οικογένειας, είτε ένας στρατιώτης, είτε ένας σταρ του αθλητισμού […] δεν έχει και πολύ σημασία τι είσαι. Όλοι μπορεί κάποια στιγμή να υποφέρουν».