Latest News

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Noor1: Ούτε προσφορά για την αγορά του!

Στα αζήτητα παραμένει το πλοίο Noor1, καθώς στη δημοπρασία που έγινε για την πώλησή του, δεν υπήρξε ούτε...

μία προσφορά!
To δεξαμενόπλοιο με το οποίο έγινε η μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελλάδα όπως έγινε γνωστό πρόσφατα επρόκειτο να βγει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τις 60.000 ευρώ από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Παρ' όλα αυτά όπως αναφέρει η «Espresso»,  πλειοδότης δεν προέκυψε, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας ενδιαφερόμενος για να "χτυπήσει" την προσφορά.
Η διαδικασία έγινε χθες, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα, αλλά κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, λόγω του μηδενικού ενδιαφέροντος για το 53 ετών πλοίο που είναι πλέον ακατάλληλο και προορίζεται για παλιοσίδερα. 
Αυτή πάντως ήταν η δεύτερη φορά που το Noor1 βγήκε σε δημοπρασία. Η πρώτη ήταν στις 4 Ιουνίου 2015 με τιμή εκκίνησης τις 100.000 ευρώ, χωρίς και πάλι να βρεθεί αγοραστής. Βέβαια το πλοίο της ηρωίνης αναμένεται να βγει ξανά σε δημοπρασία στο μέλλον, καθώς σύμφωνα με τον νόμο τα πλωτά μέσα που έχουν κατασχεθεί ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών, όπλων και λαθρομεταναστών επιτρέπεται να δημοπρατηθούν ως και τέσσερις φορές.
Περισσότερα εδώ
Σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής, δίνεται εντολή για την καταστροφή του, για την ώρα όμως παραμένει φυλασσόμενο στο αγκυροβόλιο Ελευσίνας.