Latest News

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κώστας Κατσαφάδος: Γιατί έπαψαν να ισχύουν οι ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις για τα μικρά νησιά...


Για τις ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις που έπαψαν να ισχύουν στα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων, ρωτά ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος τον...
Υπουργό Οικονομικών.
Όπως υποστηρίζει ο Βουλευτής, οι σχετικές ρυθμίσεις δεν ισχύουν από την 1η Ιουνίου 2016, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν φρόντισε σε κάποια από τα νομοσχέδια που κατατέθηκαν να περάσει σχετική διάταξη που να παρατείνει το ευνοϊκό καθεστώς, το οποίο τελευταία φορά παρατάθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι πλέον οι φόροι εισοδήματος για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους των νησιών αυτών έχουν αυξηθεί, όπως και οι συντελεστές φορολόγησης επί των κερδών του έτους 2016 των επιχειρήσεων που έχουν τη μορφή νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων και είναι εγκατεστημένες στα συγκεκριμένα νησιά.
Ο Βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο δεν παρατάθηκε το ευνοϊκό καθεστώς για τα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων κι εάν προτίθεται να το επαναφέρει, αλλά και τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να προσφέρει κίνητρα παραμονής στους κατοίκους των εν λόγω νησιών.