Latest News

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μετ΄εμποδίων η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών


«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της δίκης για τη Χρυσή Αυγή στο... Εφετείο Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ακροαματική διαδικασία χρησιμοποιούν την ίδια είσοδο προκειμένου να μπουν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι να σημειώνονται μικροεντάσεις.

Ενδεικτικό της «εκρηκτικής» ατμόσφαιρας αποτελεί η αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα. Ειδικότερα, όταν ήρθε αντιμέτωπη με δικηγόρο κατηγορουμένου, δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται, την ώρα που συνήγορος πολιτικής αγωγής κατήγγειλε στο δικαστήριο ότι ένας από τους μάρτυρες προπηλακίστηκε κατά την προσπάθειά του να εισέλθει στην αίθουσα του Εφετείου.

Σε αυτό το σημείο υπήρξε μικρή διακοπή της δίκης για να μπορέσει να προσέλθει ενώπιον των δικαστών ο μάρτυρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μάγδα Φύσσα κατήγγειλε ότι ορισμένοι από το ακροατήριο προέβησαν σε απειλητικές χειρονομίες.

Μάγδα Φύσσα: «Η κυρία με απειλεί, με κοιτάζει απειλητικά. Φασίστες, βγήκατε από το λαγούμι σας»
Κοινό: «Μαζέψτε την! Κάντε την να σωπάσει»
Μ.Φ.: «Μην κρύβεσαι, έλα εδώ να μου τα πεις»
Θείος Παύλου Φύσσα: «Βδέλυγμα»
Κοινό: «Άντε γ...».

Χωρίς κλιματισμό και wi-fi

Τα προβλήματα, όμως, δεν φαίνεται να σταματούν εκεί.

Ο κλιματισμός στην αίθουσα παραμένει εκτός λειτουργίας, δεν διατίθεται wifi και υπάρχουν δυσλειτουργίες με τη μικροφωνική, δυσχαιρένοντας έτσι την παρακολούθηση της ακροαματικής διαδικασίας από το κοινό και τους δημοσιογράφους.