Latest News

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

«Βόμβα» Economist: Βλέπει εκλογές στην Ελλάδα – Τι θα συμβεί στις 20 Ιουλίου


Την επανάληψη του περσινού σκηνικού βλέπει ο Economist για την Ελλάδα, που αναφέρει πως η χώρα φλερτάρει για άλλη μια φορά με τα σενάρια των προώρων εκλογών και της εξόδου από...
το Ευρώ.
Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό, στις 20 Ιουλίου λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και η Ελλάδα σε περίπτωση που δεν έχει πάρει τη δόση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με έξοδο από την Ευρωζώνη.
Όπως γράφει ο Economist η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ που δικαιούται βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015, με αντάλλαγμα να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προωθήσει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, ο αρθρογράφος σχολιάζει πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση, η οποία έπρεπε κανονικά να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις τον Μάιο ίσως και μέχρι τον Ιούνιο. Αλλά από τις 20η Ιουλίου, όπου λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ η χώρα θα βρεθεί και αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, σχολιάζει ο Economist.