Latest News

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ποιος ευθύνεται για τα τρόφιμα για τους άπορους που "ξέχασαν" στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά


Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα τρόφιμα που προορίζονταν για τη στήριξη απόρων οικογενειών αλλά τα "ξέχασαν" στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά, όπως αποκάλυψε το...
Reportaz Net
Περισσότερα εδώΗ αποκάλυψη του Reportaz Net προκάλεσε αίσθηση καθώς δύσκολα μπορούσε κανείς να πιστέψει πως είναι δυνατόν τρόφιμα από την Ιταλία για τους άπορους της πόλης βρέθηκαν ξεχασμένα ένα μήνα μετά στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά.
Τα εύλογα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, καθώς  ουδείς από τη δημοτική αρχή θεώρησε ότι χρειάζεται να δώσει μια απάντηση για ένα θέμα που τους απασχόλησε μόνο να προσπαθούν να μάθουν πως βγήκε στη δημοσιότητα και όχι να αναζητήσουν εξηγήσεις για το ποιος είχε την ευθύνη.

Η υπόθεση κρίνεται σοβαρή γιατί αφορά σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική παροχή που έγινε με μεσολάβηση ιδιωτών από την Ιταλία και απευθυνόταν σε άπορες οικογένειες του Πειραιά.  

Μιλάμε για νια κοινωνική προσφορά που προβλήθηκε επικοινωνιακά από το Δήμο Πειραιά, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν έφτασε -εξ ολοκλήρου τουλάχιστον- στον προορισμό της, εκθέτοντας το δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.
Αν και η σιωπή της δημοτικής αρχής προβληματίζει, ωστόσο καλοπροαίρετα υποθέτουμε πως ο δήμαρχος δεν μπορεί να γνώριζε -και πολύ περισσότερο να επέτρεπε να αφήσουν τα τρόφιμα στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά, που δεν είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος την στιγμή που δίπλα  υπάρχει και η δημοτική κοινότητα...


Ρωτάμε, λοιπόν ξανά και περιμένουμε πειστικές απαντήσεις (εκτός κι αν δεν υπάρχουν...) 

  • Ποιος και γιατί έδωσε εντολή να παραμείνουν τα τρόφιμα στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά;
  • Ποιος και γιατί ακύρωσε τον ρόλο της ΚΟΔΕΠ που έχει βασική αποστολή να μοιράζει τις προσφορές στις άπορες οικογένειες του Πειραιά; ( Στην προκειμένη περίπτωση η ΚΟΔΕΠ  μάθαμε πως πήρε μόνο ένα μέρος των τροφίμων για να τα μοιράσει σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες)
  •  Ποιος είναι ο ρόλος του αντιδημάρχου Υγείας Χρήστου Αγραπίδη στο συγκεκριμένο θέμα και γιατί μοιράστηκαν τρόφιμα σε εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά και όχι σε άπορες οικογένειες της πόλης;
@Ποιοι έχουν ευθύνη για τα τρόφιμα των απόρων που ξεχάστηκαν  στο γκαράζ του Δήμου Πειραιά...