Latest News

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Κ. Κατσαφάδος: Πότε θα τελειώσουν τα έργα για Τραμ και Μετρό στον Πειραιά, κύριε υπουργέ;



Στη βουλή έρχεται ξανά το θέμα με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων για  το ΜΕΤΡΟ και το Τραμ στον Πειραιά... καθώς ο βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 
Ο βουλευτής τονίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων για το Τραμ, δεν έχει λάβει καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο, δεδομένου ότι το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας.
Επισημαίνοντας την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Πειραιά, αλλά και τις δυσμενείς επιπτώσεις (εμπορικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές), ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση και για την ολοκλήρωση των έργων για το Μετρό, τα οποία σημειώνουν ήδη έναν χρόνο καθυστέρησης.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, «δε φαίνεται να υπάρχει καμία αξιόπιστη πρόβλεψη για το πότε τελικά θα τελειώσουν, καθώς όλες οι μέχρι σήμερα προβλέψεις έχουν διαψευστεί».
Καταλήγοντας ο Κώστας Κατσαφάδος ρωτά τον Υπουργό:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα του τραμ στον Πειραιά; Πότε προβλέπεται να τελειώσουν και να παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία; Θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση κι αν ναι, για ποιο λόγο;
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα της γραμμής επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά; Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία; Πού οφείλεται η μέχρι τώρα καθυστέρησή του;