Latest News

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Κ. Κατσαφάδος: Γιατί καταργούν αεροπορικά δρομολόγια στα Κύθηρα


Σε μαρασμό καταδικάζουν τους κατοίκους στα Κύθηρα, καθώς καταργούνται αεροπορικά δρομολόγια προς...

το νησί.

Αυτό τονίζει σε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος σε ερώτηση που στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων για την υποβάθμιση και κατάργηση δρομολογίων της αεροπορικής γραμμής των Κυθήρων. 
Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, ο οποίος έχει καταθέσει επανειλημμένως ερωτήσεις για το θέμα, πριν από τρεις μέρες οι κάτοικοι των Κυθήρων πληροφορήθηκαν από ανακοίνωση της ΥΠΑ ότι η γραμμή  Κυθήρων - Ζακύνθου καταργείται, ενώ η γραμμή Αθηνών- Κυθήρων υφίσταται τραγική και απαράδεκτη μείωση δρομολογίων και θέσεων. 
Σύμφωνα με την πρόταση της ΥΠΑ, ακόμα και κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεν θα υπάρχει πλέον καθημερινή κάλυψη δρομολογίων, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο θα εκτελούνται μόνο δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, αντί των έξι που ίσχυε μέχρι σήμερα.
«Εάν αυτό το σχέδιο υλοποιηθεί, τότε τα Κύθηρα συνειδητά καταδικάζονται σε μαρασμό και σε παρατεταμένη φτώχεια, αφού είναι γνωστό τοις πάσι ότι η τοπική οικονομία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά  από το τουριστικό της προϊόν. Η εξέλιξη αυτή όχι μόνο πρέπει πάραυτα να ανατραπεί, αλλά και να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων των Κυθήρων με άλλους προορισμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος κι ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να παραμείνει τουλάχιστον ως έχει σήμερα, το καθεστώς των άγονων αεροπορικών γραμμών που εξυπηρετούν τα Κύθηρα με την Αθήνα και τα Επτάνησα.