Latest News

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η Νίνα Κασιμάτη καλωσορίζει το πλοίο της Ειρήνης στο Πέραμα


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Πειραιώς Νίνα Γ. Κασιμάτη καλωσορίζει την  αντιπροσωπεία του Πλοίου της Ειρήνης...

 στο Πέραμα.
Σε δήλωση της σημειώνει τα εξής 
"Καλωσορίζουμε το Πλοίο της Ειρήνης στο Πέραμα. Στην πόλη όπου ναυπηγήθηκε το Κυρήνεια ΙΙ, το πιστό αντίγραφο της αρχαίας τριήρους που για χρόνια διέσχιζε το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ως πρέσβης Πολιτισμού, Ειρήνης και των δεινών της κατεχόμενης Κύπρου. 
Είχα τη σπάνια τύχη να δω με τα μάτια μου την καθέλκυση του Κυρήνεια ΙΙ από τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος το 1985.  Kαι σήμερα το Πέραμα γίνεται πάλι τόπος-σταθμός για την Ειρήνη και την Ανθρωπιά. Γιατί ενώ χτυπήθηκε βαριά από την οικονομική κρίση, τη λιτότητα και τη νεοφιλελεύθερη επέλαση των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πολιτικών, κι όμως υποδέχεται και περιθάλπει τους πρόσφυγες των πολέμων στη Μεσόγειο, δηλαδή τα θύματα των ίδιων θυτών, τις μάνες και τα μωρά παιδιά που γλίτωσαν από τη φωτιά του πολέμου στην περιοχή μας και διέσχισαν τα νερά του Αιγαίου - πολλές φορές με τα ίδια τους τα κορμιά. Έτσι νιώθω ακόμη πιο υπερήφανη που μεγάλωσα εδώ και είμαι Περαμιώτισσα.
"Πρυμνήσια λύσατε" άνθρωποι του Πλοίου της Ειρήνης! Και διακηρύξτε στην Ευρώπη  και στον κόσμο την απαίτηση  του πολιτισμού της Μεσογείου  να μη γίνει νεκροταφείο. Μεταφέρετε  το μήνυμα των Ελλήνων για  Ειρήνη, Αλληλεγγύη, και Αυτοδιάθεση  των λαών. Ο αγώνας κατά της  εξάρτησης και του ιμπεριαλισμού, και ο σεβασμός στην αυτοδιάθεση  των λαών θα σταματήσει τους  πολέμους. Οι λαοί θα νικήσουν!"