Latest News

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Οκτώ από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων κατηγορούνται ότι εκβίαζαν τα κορίτσια τους




Σεξ έναντι συμβολαίων, αφόρητη ψυχολογική πίεση για επεμβάσεις αισθητικής αλλά και την...

απώλεια βάρους. 
Με τους τρόπους αυτούς, οκτώ από τα μεγαλύτερα πρακτορεία μοντέλων κατηγορούνται ότι εκβίαζαν τα κορίτσια τους, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

   
Για τις απαράδεκτες αυτές μεθόδους με τις οποίες τις απειλούσαν οι εργοδότες τους, πρώην και νυν μοντέλα προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση έως και 100 εκατομμύρια δολάρια. Συνέχεια της υπόθεσης θα υπάρξει τον ερχόμενο μήνα, σε δικαστική αίθουσα.    
Όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα, τα μοντέλα ισχυρίζονται ότι είχαν εξαπατηθεί από τα πρακτορεία τους με διάφορους τρόπους: τις παρενοχλούσαν σeξουαλικά, τις έβαζαν να υπογράφουν ότι έλαβαν ψεύτικες αμοιβές αλλά και τις πίεζαν να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις και να χάσουν βάρος εάν θέλουν να μείνουν στη δουλειά.
   
Από την πλευρά τους, εκπρόσωποι των πρακτορείων μοντέλων έσπευσαν να διαψεύσουν όλες αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες, όπως τις χαρακτήρισαν επισημαίνοντας ότι στόχο έχουν να καταστρέψουν την επιχείρησή τους.
   
Ένα από τα μοντέλα ισχυρίζεται ότι το πρακτορείο στο οποίο εργαζόταν της υπέδειξε να παρατήσει τον φίλο της αν ήθελε η καριέρα της να εκτοξευτεί – σημείωση: ο φίλος της υπηρετούσε στο Αφγανιστάν – και να επιλέξει έναν άντρα από την λίστα του πρακτορείου ή έναν αθλητή.
   
Τα πρακτορεία μοντέλων που μπαίνουν στην μέγγενη της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail» είναι: Wilhelmina Models, Wilhemina Models International, Elite,  Click, MC2 Model και Talent Miami, MC2, Next and Major Model Management.
   
Πρώην και νυν μοντέλα μηνύουν τα πρακτορεία τους με την κατηγορία της καταπάτησης της εργατικής νομοθεσίας. Υπάρχουν επίσης κατηγορίες ότι τα πρακτορεία χρέωναν με πλαστά έξοδα τα μοντέλα ενώ τους κατέβαλαν πολύ μικρότερους μισθούς από αυτούς που δήλωναν στην εφορία.
 
Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα , η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν η Λουίζα Ράσκε , η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ενώ ήταν μαθήτρια γυμνασίου, είδε το πρόσωπό της σε κουτί βαφής μαλλιών της L” “Oreal. Η ίδια βεβαίως δεν ήξερε τίποτε γι΄αυτό.  
Τότε απευθύνθηκε σ΄ έναν φίλο της δικηγόρο. Μαζί πήγαν στο πρακτορείο για να ζητήσουν εξηγήσεις. Εκεί ο υπεύθυνος του πρακτορείου τους είπε ότι προσπάθησε να βρει το κορίτσι για να το ενημερώσει για την διαφήμιση, ωστόσο δεν την βρήκε.   
«Τότε , συζήτησα το θέμα αυτό και με άλλες συναδέλφους που είχαν και πέσει και αυτές θύματα αυτής της παράνομης πρακτικής.  Ο Κρίστοφερ Κέρσερ  δικηγόρος στη Νέα Υόρκη, έχει αναλάβει την υπόθεσή μας από την περασμένη άνοιξη», προσθέτει η Ράσκε, 35 ετών σήμερα που ζει στο Μαϊάμι.