Latest News

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Πλαστά πτυχία. Ταρίφα έως 15.000 ευρώ ο μαϊμού τίτλος σπουδών!


Φοβερές καταγγελίες για το θέμα των παράνομων και παράτυπων τίτλων σπουδών που έπαιρναν χιλιάδες για να διοριστούν στο δημόσιο έκανε ο Πρόεδρος...
της ΟΙΕΛΕ.
O  Μιχάλης Κουρουτός, είπε: «Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Δεν είναι πλαστοί οι τίτλοι. Είναι παράνομοι και παράτυποι και όλοι αυτοί δεν μπορούν να απομακρυνθούν παρά μόνο με το νόμο Γιαννάκου του 2005».
Όπως εξήγησε ωστόσο, ο νόμος αυτός είναι ανενεργός επι 9 χρόνια. «Καθημερινά το λέγαμε σε όλους τους υπουργούς όλα αυτά τα χρόνια, ότι πρέπει να εφαμροστεί ο νόμος Γιαννάκου. Είναι τίτλοι σπουδών χωρίς να έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα. Είναι πτυχία "μαϊμού"'. Μιλάμε για 700 τίτλους σπουδών στην ίδια πόλη. Πήγαιναν και αγόραζαν έναν τίτλο σπουδών "μαϊμου"».
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών μίλησε και για την "ταρίφα". «Πληρωνόταν από 5.000 έως 15.000 ευρώ ο τίτλος χωρίς να έχουν παρακολουθήσει ποτέ. Ζήτησαν δικαστικώς να δικαιωθούν και δεν δικαιώθηκαν. Το φαινόμενο θα μπορούσε να έχει σταματήσει από το 2007. Δεν είναι 2.000 όλοι αυτοί αλλά πολύ περισσότεροι. Επρεπε το 2008 ακόμα και αν είχαν διορισθεί να ξαναδώσουν εξετάσεις για να επαναπιστοποιηθεί ο τίτλος τους. Επι 9 χρόνια κανείς δεν το σταμάτησε. Είναι μεγάλη κοινωνική αδικία και από πίσω κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες και τοπικά συμφέροντα. Να ακυρωθούν οι τίτλοι και να πάνε σπίτι τους».