Latest News

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

15ο East Med Yacht Show: Η γιορτή του θαλασσίου τουρισμού και γιώτινγκ" στη Μαρίνα Ζέας

Ανοίγει τις πύλες του το 15ο East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας από τις...
13 έως τις 18 Μαΐου 2016.
Η διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά στον Πειραιά στην 15χρονη ιστορία της θεσμικής εκδήλωσης για το γιώτινγκ που γινόταν μέχρι πέρσι στον Πόρο. “Μετά από 15 χρόνια στο χώρο, σκεφτήκαμε ότι ο Πειραιάς, μια και είναι από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και χρειάζεται και προβολή, να γίνει για 4-5 ημέρες, όσο διαρκεί το Show, ως κέντρο αυτές τις ημέρεςθαλασσίου τουρισμού και γιώτινγκ", 
τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο στόχος της διοργάνωσης είναι να συμβάλει στη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού, καθώς και του Πειραιά.
Για το λόγο αυτό, έχουν προσκληθεί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί yachtbrokers, καθώς και τουριστικοί πράκτορες των αγορών της Ρωσίας, των πρώην Ανατολικών χωρών, της Κίνας αλλά και του Αραβικού Κόσμου, προσδοκώντας στην συμμετοχή περίπου 300 ξένων τουριστικών γραφείων.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προγραμματίζονται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου, και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του Δήμου. Συνολικά την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν τουλάχιστον 2500 άτομα.
Η Έκθεση για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.