Latest News

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Κ. Κατσαφάδος: Τι γίνεται με τις ΜΚΟ κύριε υπουργέ (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Επικαλούμενος περιστατικό που συνέβη στη Μυτιλήνη πριν από δύο μήνες, όπου Βουλευτές πήγαν και υπερασπίστηκαν μία «Μη Κυβερνητική Οργάνωση», η οποία, όπως αποκαλύφθηκε, μετέφερε παρανόμως μετανάστες στη χώρα μας, ο κ. Κατσαφάδος κατά την ομιλία του, ρώτησε τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Μουζάλα  ποιοι είναι εκείνοι που απαρτίζουν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πόσες και ποιες είναι, τι χρήματα έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση να τους δώσει, καθώς και ποιο είναι το έργο που θα επιτελέσουν.
«Σαφέστατα και πιστεύουμε στο έργο των μη κυβερνητικών οργανώσεων και στη μεγάλη συμβολή την οποία έχουν σε αυτή την κρίση. Όμως, εννοούμε τις πραγματικές μη κυβερνητικές οργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Κατσαφάδος, υποστήριξε ότι πρέπει να μπει ένας φραγμός σε όλους εκείνους που με υποσχέσεις προτρέπουν πρόσφυγες και μετανάστες να έρθουν στη χώρα μας, «γιατί η χώρα πρέπει να επιβιώσει, πρέπει να συνεχίσει. Πρέπει να έχει απλωμένο το χέρι της ανθρωπιστικά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν έρθει από τις χώρες τους, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε και τα συμφέροντα της πατρίδας μας.»
Ο κ. Κατσαφάδος υποστήριξε ότι κάποιες μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν αποδείξει ότι «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δημιουργούν ένα μπάχαλο, το οποίο είναι αρνητικό για την πατρίδα μας, σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει προς τα έξω» και πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση πρέπει να έχει μία ξεκάθαρη πολιτική βούληση «σε ό,τι έχει να κάνει με όλους αυτούς που φορούν τον μανδύα του ανθρωπισμού και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Και αυτά τα άλλα συμφέροντα που εξυπηρετούν πλήττουν όχι μόνο εθνικά τη χώρα μας, αλλά και οικονομικά.»
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννης Μουζάλας, υποστήριξε ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια η οποία θέλει χρόνο, αναγνωρίζοντας ότι υπήρξε καθυστέρηση, με τον κ. Κατσαφάδο να ανταπαντά ότι «ο Πρωθυπουργός ήταν εκείνος που δεσμεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έβαλε ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο είχε πει ότι θα τα υλοποιήσει. Την ίδια ώρα, όμως, Υπουργοί αυτής της Κυβέρνησης και Βουλευτές έβγαιναν εδώ και έλεγαν ότι δεν θα γίνουν αυτά. Οπότε, τρέχατε πίσω από την ουρά σας. Δεν ήμασταν, λοιπόν, εμείς αυτοί οι οποίοι δεσμευτήκαμε στην Ευρώπη για κάποια πράγματα τα οποία δεν έγιναν στους χρόνους που είχατε δεσμευτεί, αυτά τουλάχιστον που είχατε δεσμευτεί.»