Latest News

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Καλά έτσι θα αποσυμφορηθεί το λιμάνι του Πειραιά; – Ποιο είναι το κρυφό σχέδιο "Ξου" για τους μετανάστες

Μαθαίνουμε πως έγινε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση του λιμανιού...

του Πειραιά,

Στο λιμάνι φιλοξενούνται 5.724 μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν σε 1100 σκηνές στους προαύλιους χώρους. Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη αποφασίστηκε από το πρωί της Τετάρτης, με τη βοήθεια της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πειραιά και του δήμου, να διανεμηθούν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενημερωτικά φυλλάδια προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που θα τους εξηγούν γιατί θα πρέπει να μετακινηθούν από το λιμάνι, αλλά και τις διαδικασίες που θα πρέπει οι ίδιοι να ακολουθήσουν καθώς τα σύνορα πλέον είναι κλειστά.
Για την ιστορία, στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης, στελέχη της διοίκησης του ΟΛΠ αλλά και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
@ Μπορεί ν' ακούγεται (και να είναι) λιγάκι αστείο να περιμένει κανείς να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά μετά από τη διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου.  Ίσως θα ήταν πιο αποτελεσματικό μέτρο να εφαρμοστεί εκτάκτως το σχέδιο "Ξου" για τους μετανάστες που παραμένουν εδώ και σχεδόν δύο μήνες σε άθλιες συνθήκες στο μεγάλο λιμάνι.
Όπως αποκαλύπτει το "Reportaz Net" το κρυφό σχέδιο με τον κωδικό "Ξου" περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια σειρά από ιδιαίτερα σκληρά και βασανιστικά μέτρα. 
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μετανάστες υποχρεώνονται ν' ακούν επί 24ωρου βάσεως το αραβικό δελτίο ειδήσεων από το "Κανάλι 1"  ή εν ανάγκη και το υπόλοιπο πρόγραμμα του δημοτικού ραδιοφώνου. 
Αν αυτό δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε το τελευταίο "όπλο" είναι να διαβάσουν όλα τα δελτία Τύπου του Δήμου Πειραιά... 
Ε, τι θα κάνουν, Είναι θέμα χρόνου να βαρεθούν και να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά!!!