Latest News

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στον Ασπρόπυργο (BINTEO+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή από τη μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη βιομηχανία χρωμάτων «DRUCKFARBEN AEBE»...
στον Ασπρόπυργο.
Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο παρασκευαστήριο χρωμάτων του εργοστασίου στην οδό Μεγαρίδος,όπου και έχει περιοριστεί λόγω της άμεσης επέμβασης ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που έριξαν εγκαίρως επιβραδυντικό αφρό.
Ο χώρος εκκενώθηκε από την πρώτη στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν τραυματίες ούτε εγκλωβισμένα άτομα. Στο σημείο έσπευσαν 27 οχήματα της πυροσβεστικής με 81 πυροσβέστες και 8 πεζοπόροι.
 Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή και είναι ορατοί από απόσταση χιλιομέτρων. Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
ΟΕΧΒΕ: Νε επέμβει το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ για τα αίτια της πυρκαγιάς
H Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος(Ο. Ε. Χ. Β. Ε.) αναφέρει ότι έχει καταγγείλει πολλές φορές την έλλειψη μέτρων ασφάλειας της συγκεκριμένης επιχείρησης, στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (ΣΕΠΕ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΧΒΕ, στην ίδια κατεύθυνση υπήρξαν και καταγγελίες από το εργοστασιακό Σωματείο, που σήμερα δεν υπάρχει, καθώς μοναδικός στόχος της επιχείρησης ήταν η διάλυση του Σωματείου όπως και το επέτυχε.
Επιπλέον, η ΟΕΧΒΕ καλεί το Υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΠΕ να επέμβει ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς και επισημαίνει ότι έχει ευθύνη να επανεξετάσει όλες τις προηγούμενες καταγγελίες που υπήρξαν με επίκεντρο τα μέτρα ασφάλειας.
Τέλος, καλεί το Υπουργείο Εργασίας να δραστηριοποιήσει τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς με παραπέρα ελέγχους στις χημικές βιομηχανίες που κατά κύριο λόγο κρύβουν πολλούς κινδύνους για τους εργαζόμενους σ’ αυτές.