Latest News

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Επεισόδια με χημικά στους αγρότες στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


Επεισόδια  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συγκεντρωμένοι 
αγρότες από την Κρήτη πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες κατά του κτηρίου και των αστυνομικών που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με... χρήση χημικών. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ


 Τα επεισόδια συνεχίζονται για περισσότερο από μισή ώρα, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θυμίζει πεδίο μάχης, με φωτιές σε κάδους, σπασμένα πεζοδρόμια και ζημιές στην πρόσοψη.
Η ένταση δεν σταματά και τα επεισόδια είναι συνεχή έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προκληθεί απίστευτες καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου και έχουν σπάσει σχεδόν όλα τα μπλόκα!
"Το υπουργείο είναι δικό μας" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας!
Καταγγελία αγροτών: Μας χτύπησαν

"Θέλαμε να κάνουμε συμβολική κατάληψη στα σκαλιά του υπουργείου και αντ' αυτού μας εμπαίζανε και μας κοροϊδευανε επί δυο ώρες" δήλωσε αγρότης, σημειώνοντας πως όταν εγκλωβίστηκε το αυτοκίνητο στην πλατεία Καραϊσκάκη "ο εξαγριωμένος κόσμος δεν μπορούσε να ελεγχθεί".

Κατηγόρησε τον ταξίαρχο και την ηγεσία της αστυνομίας για τα εκτεταμένα επεισόδια "και όχι οι αγρότες οι αγανακτισμένοι, που παλεύουν για το δίκιο τους, για το ψωμί τους και για να κριθεί το έθνος μας ελεύθερο". Κατήγγειλε επίσης ότι τον χτύπησαν πισώπλατα στο κεφάλι!
Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.
Χρησιμοποιώντας τα σώματά τους και πετώντας πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, αγρότες επιχειρούν να εισέλθουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Από νωρίς το πρωί, που έφτασαν στο κτίριο οι αγρότες της Κρήτης ήθελαν να κάνουν κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου κάτι που δεν τους επετράπη. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν υπάλληλοι που κάνουν στάση εργασίας.
Οι αγρότες σπάνε τζάμια με πέτρες, έχουν ρίξει με πέτρες όλα τα παράθυρα του υπουργείου. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Προσαγωγές αγροτών
Μετά τα επεισόδια που προηγήθηκαν, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τουλάχιστον τρεις αγρότες. Τους πέρασαν χειροπέδες και τον έναν τον έβαλαν να καθίσει σε μια... καρέκλα. "Δεν είμαι εγκληματίας" φώναζε ένας από τους προσαχθέντες
!
Με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους οι αγρότες εκτοξεύουν αντικείμενα, καπνογόνα και πέτρες προς την αστυνομία.
Σοβαρά επεισόδια τώρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ντου αγροτών και χημικά από την αστυνομία. Πετροπόλεμος στους γύρω δρόμους.

"Το υπουργείο είναι το σπίτι μας" λένε οι Κρητικοί αγρότες και ζητούν να μπουν μέσα.
Πέτρες, "κατσουνιές", δακρυγόνα και σπασμένα τζάμια!
Τα αίματα άναψαν πριν από λίγο έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια καθώς επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.
Αρκετοί ήταν οι αγρότες που με τις κατσούνες τους χτύπησαν τις ασπίδες των ΜΑΤ, άλλοι αναποδογύρισαν ζαρντινιέρες και κάδους, ένω έβαλαν και φωτιά σε έναν από αυτούς!
Δείτε τη στιγμή της έντασης!
Χρησιμοποιώντας τα σώματά τους και πετώντας πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, αγρότες επιχειρούν να εισέλθουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι αστυνομικοί προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Από νωρίς το πρωί, που έφτασαν στο κτίριο οι αγρότες της Κρήτης ήθελαν να κάνουν κατάληψη στην είσοδο του υπουργείου κάτι που δεν τους επετράπη. Μέσα στο κτίριο υπάρχουν υπάλληλοι που κάνουν στάση εργασίας.
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.
Μετ΄εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Ένταση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης
Νέα ένταση έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης με την αστυνομία να πετά δακρυγόνα και οι αγρότες πέτρες!
Οι αγρότες σπάνε τζάμια με πέτρες, έχουν ρίξει με πέτρες όλα τα παράθυρα του υπουργείου. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
"Το υπουργείο είναι το σπίτι μας" λένε οι Κρητικοί αγρότες και ζητούν να μπουν μέσα.

Ένταση! Πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ!

Φτάνοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες είδαν μια διμοιρία ΜΑΤ και εκεί συνέβη κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί: πήραν το κυνήγι τη διμοιρία των ΜΑΤ που το έβαλε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα πόδια στη θέα των εξαγριωμένων αγροτών!

Οι αγρότες πέταξαν επίσης μπουκάλια κατά αστυνομικών, ενώ ένα περιπολικό της τροχαίας γκάζωσε και... εξαφανίστηκε!

"Φέραμε ντομάτες για να μοιράσουμε στον κόσμο"

Όλα έγιναν για μια νταλίκα ντομάτες, τις οποίες, όπως είπε ένας από τους αγρότες, είχαν φέρει οι Κρητικοί για να μοιράσουν στον κόσμο έξω από το υπουργείο! Όταν τους ενημέρωσαν ότι η αστυνομία μπλόκαρε τη νταλίκα για να μη φτάσει στο Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε... χαμός!

Οι ντομάτες βρέθηκαν στο δρόμο και οι αγρότες τις μάζεψαν από το δρόμο.

Οι αγρότες είναι εδώ. Δίνουν δυναμικό παρόν από τα ξημερώματα στην Αθήνα. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Ήδη οι πρώτοι αγρότες έχουν φτάσει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θυμίζει φρούριο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης αστυνομικής δύναμης.

Οι αγρότες από την Κρήτη “έπλεξαν” τις “κατσούνες” τους, τις μαγκούρες τους και κινήθηκαν προς τη δύναμη των ΜΑΤ.Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.

"Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε", είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. "Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο", είπαν, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς αν θέλουν να δημιουργήσουν κλοιό εντός του κτηρίου.
Ολοταχώς προς την πλατεία Καραϊσκάκη!

Οι Κρητικοί αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισαν να φύγουν από την πλατεία Βάθη και να κινηθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη γιατί ενημερώθηκαν ότι εκεί έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο με φρούτα που έφτασε με το καράβι το πρωί στην Αθήνα!
Με τις κατσούνες στα χέρια!
Από τη στιγμή που έφτασαν στον Πειραιά, μέχρι και που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, οι αγρότες από την Κρήτη είχαν στα χέρια τους τις "κατσούνες" τους. Εντυπωσιακή η εικόνα έξω από το υπουργείο όταν τις "έμπλεξαν" μεταξύ τους και έκαναν πορεία!
Λίγη ώρα αφότου έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς τρακτέρ, οι 3.000 αγρότες της Κρήτης που ήρθαν στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν κατά του Ασφαλιστικού κατευθύνθηκαν με τον Ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί με τα πόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ολοι μαζί, έχοντας σχηματίσει με τις γκλίτσες αλυσίδα φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο. 

Η ΕΛ.ΑΣ., όμως από πολύ νωρίς, με κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχε περικυκλώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντάς το να θυμίζει φρούριο με αποτέλεσμα καθώς τους βρήκαν μπροστά τους οι αγρότες να δημιουργηθεί μικροένταση.

το κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα πάει σήμερα στο υπουργείο, καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του έχει υποχρεώσεις στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Ιανουαρίου υποχρεώθηκε να μείνει για πάνω από 12 ώρες σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, καθώς των πολιορκούσαν περισσότεροι από 2.000 αγρότες.

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη βρίσκονται, ενώ αργότερα θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.
Φωτογραφίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Eurokinissi
Πανστρατιά στον Ισθμό!

600 αγρότες με περισσότερα από 30-40 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στον Ισθμό. Στο σημείο υπάρχουν πούλμαν για να μεταφέρουν τους αγρότες στην Αθήνα σε περίπτωση που δεν τους επιτραπεί να φτάσουν με τα τρακτέρ τους ως το Σύνταγμα. Περιπολικά της Αστυνομίας βρίσκονται στα διόδια στο Καλαμάκι και κατά μήκος της παλιάς Εθνικής Οδού. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο, αφού διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται ήδη στα διόδια της Ελευσίνας!
Χιλιάδες αγρότες με τις κατσούνες στα χέρια, έφτασαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για να φτάσουν μέχρι την είσοδο του κτιρίου!
ΔΕΙΤΕ VIDEO