Latest News

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Tι είναι οι «Freemales» -Μόνες, σέξι 60άρες που ζουν σαν 30άρες !


Το φεμινιστικό κίνημα «Freemales» δημιούργησαν 60χρονες γυναίκες που έχουν πάρει διαζύγιο, κάνουν σεξ και έχουν βγει έξω από τον ρόλο της...
γιαγιάς - νταντάς.
«Επέλεξαν να ζήσουν την περιπέτεια αργότερα στη ζωή τους» υποστηρίζει η ιδρύτρια του μπλογκ Woman's Room, Τζέιν Κέλοκ.
Στη συνέχεια, συμπληρώνει: «Δεν βλέπουν τα 60 ως ένα τέλος, αλλά ως νέα αρχή». Σύμφωνα με την Τζέιν, αυτές οι γυναίκες επιλέγουν να είναι μόνες και ένας από τους λόγους που δεν είναι πια τόσο επιφυλακτικές είναι πως έχουν αποδεχτεί τη διαδικασία της γήρανσης.
Η  67χρονη καλλιτέχνης Τζόις Γκαν Κέρνς έχει περάσει από δύο γάμους στη ζωή της και μια μακροχρόνια σχέση: «Δεν έχω κανέναν να γκρινιάζει, να έχει προσδοκίες από εμένα, να είναι κτητικός ή να υπαγορεύει πως θα περνώ τον χρόνο μου. Ωστόσο, αισθάνομαι υποκρίτρια...Είμαι τόσο πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που και οι δύο γιου μου έχουν ευτυχίσει στους γάμους τους».
Αναφερόμενη στη μοναξιά, η Τζόις ισχυρίζεται ότι δεν την έχει βιώσει: «Νομίζω πως αν ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους, θα οδηγηθείτε σε μια ενδιαφέρουσα ζωή. Μια σχέση χρειάζεται πολύ συναισθηματική ενέργεια, αλλά αυτό δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι μια κατάσταση μυαλού».
Η 74χρονη Μέρι έχει παντρευτεί μόνο μία φορά και τα τελευταία 7 χρόνια είναι μόνη της:
«Είμαι χαρούμενη, βρίσκομαι στο Λονδίνο. Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα στο ότι είμαι μόνη. Τώρα, δεν ψάχνω για κάποιον σύντροφο. Δεν κάνω καλές επιλογές, ποτέ δεν έκανα. Έχω φίλους που δεν παντρεύτηκαν ποτέ».
Η ψυχοθεραπεύτρια Ρουθ Νάιτ επισημαίνει ότι ένας από τους λόγους αύξησης των διαζυγίων σε αυτές τις ηλικίες είναι πως οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, είναι πιο υγιείς και δεν βλέπουν πια το διαζύγιο ως στίγμα: «Σήμερα οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές και παίρνουν αποφάσεις».
Ο  60χρονη Τζίνα παντρεύτηκε στα 17 της και ο γάμος της ναυάγησε. Σήμερα, ζει στο Παρίσι, όπου διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με έναν άνθρωπο κατά 15 χρόνια νεότερό της: «Εχει πλάκα, με κάνει να αισθάνομαι νέα! Τα 60 είναι τρομακτικά. Από τη μία αισθάνεσαι καλά και από την άλλη έχεις έναν μεγάλο αριθμό. Οπου σκέφτεσαι: πόσα καλά χρόνια έχω ακόμα. Ετσι, υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος. Απολαύστε ό,τι έχετε, ζήστε με τον τρόπου που θέλετε και κάντε το τώρα».