Latest News

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ανεξέλεγκτο το Κυριακάτικο Παζάρι στον Πειραιά - Πάρτι από παπατζήδες, φοροδιαφυγή και παρεμπόριο


Εικόνες ανεξέλεγκτου παρεμπορίου στο Κυριακάτικο Παζάρι και γκετοποίηση του Πειραιά, καταγγέλλουν 
οι  έμποροι της πόλης, την ημέρα που η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη ανακοίνωνε την πρεμιέρα της...
Δημοτικής Αστυνομίας.



Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την εξάπλωση της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά απέστειλε στους: Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη, Δ/ντή Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά κ. Κ. Τσαρδινάκη και Διοικητή Τροχαίας Πειραιά κ. Σ. Λάσκο, την ακόλουθη επιστολή:
«Με αφορμή τη χθεσινή βόλτα στη πόλη μας, διαπιστώσαμε το διαχρονικό μεγάλο πρόβλημα του παζαριού, όπως καταμαρτυρούν και οι συνημμένες στην επιστολή μας φωτογραφίες.
Στο κάτω μέρος της Αλιπέδου, που ως γνωστόν δεν υφίσταται καμμία άδεια για λειτουργία παζαριού, το γνωστό παραπάζαρο είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Στο πάνω μέρος της Αλιπέδου, όπως εμφανίζουν οι φωτογραφίες, τοποθετείται σχοινί με σακούλες και στη συμβολή με την οδό Κέκροπος είναι τοποθετημένοι τέσσερις κάδοι με σκοπό τον αποκλεισμό και την «γκετοποίηση» του δρόμου.
Είδαμε μέχρι και παπατζήδες, εκατοντάδες συναλλαγές χωρίς ίχνος απόδειξης και φυσικά ανεξέλεγκτο παραεμπόριο λαθραίων τσιγάρων, που φυλάσσονται προσεκτικά και «με όλες τις συνθήκες υγιεινής» σε κάδους απορριμμάτων!!
Όλα αυτά εκτυλίσσονται δυστυχώς κάθε Κυριακή μπροστά από το Επιμελητήριό μας και 50 μ. από την Α' ΔΟΥ Πειραιά".
@ Οι εικόνες αυτές είναι καθημερινό φαινόμενο κάτω στο λιμάνι εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν μπορείς να μην... υποκκλιθείς στο απίστευτο τάιμινγκ των εμπόρων που δημοσιοποίησαν τις καταγγελίες για το Κυριακάτικο Παζάρι,  την ημέρα που ο Δήμος Πειραιά ανακοίνωσε την πρεμιέρα της Δημοτικής Αστυνομίας.