Latest News

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πόρος: Επικίνδυνη η κατάσταση με τον Λιμενάρχη - Να λάβουν θέση υπουργός Ναυτιλίας & Αρχηγός ΛΣ

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κατάσταση με τον Λιμενάρχη Πόρου ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Δημητριάδης και καλεί να λάβουν θέση ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ο αρχηγός του...
Λιμενικού Σώματος.



Γιάννης Δημητριάδης
2 ώρες

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΠΟΡΟΥ – ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Λ.Σ.
Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής η συμπεριφορά και ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων του Λιμενάρχη Πόρου, θέτοντας πλέον σε κίνδυνο, εκτός από την κοινωνική ειρήνη, και την δημόσια ασφάλεια στο νησί. Μετά τις αρμοδιότητες που αφορούν στον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις οποίες εδώ και χρόνια ασκεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματιών (όπως καταγγέλλει αρμοδίως –αλλά ματαίως- η δημοτική αρχή από το 2014), ο Λιμενάρχης, έχοντας στοχοποιήσει κάθε δράση της δημοτικής αρχής, θέτει πλέον σε αδράνεια βασικές αρμοδιότητες του Δήμου και προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες.
Ειδικότερα, σήμερα 15.1.2016, ο Λιμενάρχης, φορώντας πολιτική περιβολή και κάνοντας βόλτα τον σκύλο του, διέκοψε νόμιμες κατεπείγουσες εργασίες καθαρισμού του δημοτικού δικτύου ομβρίων, τις οποίες διενεργούσε ο Δήμος ενόψει των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία κατά των επαγγελματιών που συνέδραμαν σε αυτές, με την αιτιολογία ότι ο ένας δεν είχε άδεια εκτέλεσης έργου (παρότι διενεργούσε μόνο προσωρινή αφαίρεση χώματος σε βάθος μισού μέτρου σε αλτάνα) και ότι ο δεύτερος είχε σταθμεύσει παράνομα το αποφρακτικό μηχάνημά του επί του πεζοδρομίου (!!!).
Οι εργασίες, γίνονταν σε φρεάτιο και αγωγό (έναντι κτ. Συγγρού), τα οποία με την ελάχιστη έμφραξη φράζουν, προκαλώντας πλημμύρα που θέτει σε κίνδυνο πεζούς, μαθητές σχολείων, οχήματα και ισόγεια κτηρίων. Μάλιστα, πριν την εκτέλεσή τους ο Δήμος είχε ενημερώσει για αυτές το Λιμεναρχείο, χωρίς εκείνο να προβάλει καμία αντίρρηση, ενώ αντίστοιχες αυτονόητες εργασίες του Δήμου διενεργούνται νομίμως από συστάσεώς του, με την έμπρακτη άδεια του Λιμεναρχείου, αφού όλοι οι αγωγοί ομβρίων του οικισμού του Πόρου διέρχονται χώρους χερσαίας ζώνης λιμένα πριν την απόληξή τους στην θάλασσα. Αποτέλεσμα της παρέμβασης του Λιμενάρχη ήταν, αφενός ότι ο επίμαχος αγωγός παρέμεινε τελικά φραγμένος και αφετέρου ότι οι ιδιώτες χειριστές χωματουργικών και αποφρακτικών μηχανημάτων, καθώς και οι δημοτικοί υπάλληλοι, φοβούνται πλέον να εκτελούν τέτοιες ζωτικής σημασίας εργασίες του Δήμου, προκειμένου να αποφύγουν το αυτόφωρο και την άδικη παραπομπή τους σε δίκη.
Φωτογραφία του Γιάννης Δημητριάδης.Με επιστολή μου προς τον Λιμενάρχη Πόρου, η οποία κοινοποιείται στην πολιτική και υπηρεσιακή του ηγεσία, καθιστώ τον ίδιο και την υπηρεσία του υπεύθυνους για κάθε βλάβη που τυχόν προκληθεί εξαιτίας της στάσης του σε πρόσωπα και σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες στον Πόρο. Η δημοτική αρχή καλεί πλέον (και) δημοσίως τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λ.Σ. κ. Αθ. Αθανασόπουλο, να απομακρύνουν άμεσα τον επικίνδυνο Λιμενάρχη από την συγκεκριμένη υπηρεσία, προτού σημειωθεί κάποιο ακραίο συμβάν για το οποίο θα ψάχνουμε κατόπιν εορτής ενώπιον των τηλεοπτικών καναλιών ποιος έφταιγε".