Latest News

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Λίγα λόγια για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Πειραιά

Λίγα λεπτά πριν από το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στήθηκε στα γρήγορα στον πεζόδρομο της Δραγάτση μια...

μικροφωνική εγκατάσταση! 
Ο λόγος ήταν για να μιλήσει ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, δίνοντας το έναυσμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη.(ΕΔΩ)
Μπορεί να μην είχε τον αναμενόμενο κόσμο, αλλά ο δήμαρχος είπε λίγα λόγια:
«Όλος ο κόσμος, αλλά και η χώρα μας, ο Πειραιάς, οι δημότες και οι πολίτες περνάμε δύσκολες ώρες. Για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες της χώρας πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη, ομόνοια, σεβασμός σε κάθε αντίθετη άποψη ή αντίληψη. Πιστεύω πως μόνο έτσι ότι θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση που διαρκεί πολλά χρόνια στη χώρα μας και μας ταλαιπωρεί και ως πόλη, αν θέλετε, με πολύ μεγάλα προβλήματα, αλλά και προσωπικά τον καθένα από εμάς..." ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του. Και συνέχισε: Θεωρώ ότι πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο, τουλάχιστον για όσο μπορούμε, τα προβλήματα που ανέφερα, να χαμογελάσουμε, να πάρουμε κουράγιο για ένα δύσκολο 2016 που έρχεται. Δεν προμηνύεται να είναι εύκολο, αλλά όπως είπαμε στην αρχή, με ομόνοια, με αλληλεγγύη, με σεβασμό μπορούμε να πάμε καλύτερα και σαν χώρα και σίγουρα σαν πόλη.
Ελπίδα μας είναι τα παιδιά. Πρέπει να χαμογελάσουν. Όταν χαμογελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς".
Καταλήγοντας ο δήμαρχος υπογράμμισε  
"Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλα δέντρα και μεγάλες γιορτές. Είμαστε μια χώρα σε κρίση. Λιτά και σεμνά ανάβουμε αυτό το δέντρο. Δεν είναι ένα δέντρο 50 μέτρων, αλλά νομίζω ότι σηματοδοτεί αυτό που όλοι θέλουμε.Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και επιτυχία για την χώρα και την πόλη μας, αλλά και προσωπική επιτυχία στον καθένα. Να είστε καλά και του χρόνου».
@ Αυτά είναι λίγα λόγια (και καλά) για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δήμο Πειραιά...