Latest News

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Διδακτικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά: Συνεχίζεται το πρόγραμμα από την ΚΟΔΕΠ

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται και φέτος το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟΔΕΠ του
Δήμου Πειραιά. 
 Κατά τα τρία έτη λειτουργίας του προγράμματος, οι μαθητές έχουν σημειώσει υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις με αποτέλεσμα τα ποσοστά εισαγωγής τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα να ξεπερνούν το 80%.
 Ταυτόχρονα, το ποσοστό των μαθητών μικρότερων τάξεων που ολοκληρώνει επιτυχώς τις εξετάσεις του και προβιβάζεται στην επόμενη τάξη αγγίζει το 98%.
Είναι χαρακτηριστικό πως  από τα 28 παιδιά της Τρίτης Λυκείου που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Πειραιά,  τα  23 πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Το 2014-2015 παρακολούθησαν το πρόγραμμα 100 παιδιά και δίδαξαν 40 εθελοντές καθηγητές.

Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης ξεκίνησε επί προεδρίας της πρώην προέδρου Πασχαλίνας Καλαγιά -Καραμαλάκου- δίνει τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης όλων των σχολικών μαθημάτων γυμνασίου και λυκείου, ενώ παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Παράλληλα υπάρχουν τμήματα ξενόγλωσσων μαθημάτων, που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.
Οι εθελοντές καθηγητές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.
Ήδη οι εγγραφές ξεκίνησαν για το τρέχον σχολικό έτος και οι αιτήσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11/9 και τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14/9. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εθελοντισμού για να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στη συνέχεια να τα προσκομίσουν στο ανωτέρω γραφείο και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής του μαθητή.