Latest News

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ποιοι ευθύνονται για το σκάνδαλο της Πηγάδας

Σε μπαλάκι ευθυνών μεταξύ δημοτικής αρχής και ανάδοχης εταιρείας, με θύματα τους δημότες της περιοχής, εξελίσσεται το έργο-σκάνδαλο της πλατείας Πηγάδας στο...
Δήμο Πειραιά.
Η δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες για την διακοπή των εργασιών στην ανάδοχη εταιρεία την οποία κήρυξε έκπτωτη μετά από εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών τις οποίες φαίνεται να καλύπτει πλήρως χωρίς καμία επιφύλαξη....
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας υποστηρίζει ότι ο ανάδοχος θέλει να ολοκληρώσει το έργο, αλλά αυτό δεν μπορεί  να γίνει, αν δεν εγκριθεί νέος ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών και οι απαραίτητες μελέτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η πολυδιαφημισμένη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας παραμένει εδώ και ενάμιση χρόνο ένας σωρός από μπάζα που έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής. 
Έργο- σκάνδαλο  
Έως τώρα έχει κατασκευαστεί μόλις το 10% του έργου, προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.  
Το έργο ξεκίνησε πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο επί δημοτικής αρχής Βασίλη Μιχαλολιάκου και έχει πάρει παράταση έως τα τέλη Οκτωβρίου. Δηλαδή, μέσα σε δύο μήνες θα πρέπει να εκτελεστεί το υπόλοιπο 90% των εργασιών που έχουν σταματήσει εδώ και καιρό και ουδείς γνωρίζει πότε θα πιάσουν ξανά δουλειά οι μπουλντόζες. 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Το απίστευτο αλαλούμ με το έργο- σκάνδαλο τέθηκε επί τάπητος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, καθώς τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ψηφίστηκαν αφορούσαν στην πλατεία Πηγάδας.   
Αναλυτικά, 
ΘΕΜΑ 1ο: «Αποδοχή ή απόρριψη της από 24/6/2015 ένστασης της αναδόχου Κ/ΞΙΑΣ ΜΠΟΝΑΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΜΑΡΑΛΕΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ κατά της υπ’αριθμ. 25317/746/8-6-2015 απόφασης του Προϊσταμένου της Δ/νουσας Υπηρεσίας με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτη για το έργο: “Βιοκλιματική αναβάθμιση Πλατείας Πηγάδας (Καλαβρύτων) και περιμετρικών οδών».
ΘΕΜΑ 2ο: «Αποδοχή ή απόρριψη της υπ’αριθμ. 35695/24-7-2015 ένστασης της αναδόχου Κ/ΞΙΑΣ κατά της υπ’αριθμ. 33328/917/9-7-2015 απόφασης της Δ/νουσας Υπηρεσίας με την οποία απερρίφθη η από 2-7-2015 και με αριθ. πρωτ. 31604/2-7-2015 Ειδική Δήλωση Διακοπής Εργασιών της παρ.3 του άρθρου 62 του Ν. 3669/2008 για το υποέργο: “BΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΗΓΑΔΑΣ (ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ) ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ”».

Ο δήμαρχος 
Μιλώντας ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης ανέφερε ότι έχει ασχοληθεί πάρα πολλές ώρες, αναζητώντας λύση για το έργο στην Πλατεία Πηγάδας.  
Αν και φάνηκε να έχει να πει πολλά, ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει φιλικός διακανονισμός με τον εργολάβο και να ολοκληρώσει το έργο με ιδία μέσα και πόρους ο Δήμος. 
"Αν -ανέφερε- δεν τελειώσει το έργο, τότε θα πρέπει ν' αποδοθούν ευθύνες για να γνωρίζουν οι δημότες ποιοι ευθύνονται..."  
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ (ΕΔΩ)
Σύντομο ιστορικό

Η ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας είναι ένα από τα προεκλογικά έργα που έμειναν μισοτελειωμένα από την πρώην δημοτική αρχή του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Οι εργασίες είχαν ξεκινήσει βιαστικά και πρόχειρα πριν από σχεδόν 18 μήνες, καθώς ήθελαν να προλάβουν ν' ολοκληρωθούν λίγο πριν τις εκλογές για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. 
Όμως τα έργα σταμάτησαν για πολλούς και διάφορους λόγους (δεν υπήρχαν καν οι απαραίτητες άδειες, ενώ οι μελέτες ήταν της πλάκας!).
Έτσι,  η ανάπλαση της πλατείας δεν τελείωσε καθώς έμεινε σκαμμένη σαν χωράφι...


@ Θεωρείται αυτονόητο πως αν δεν τελειώσει το έργο, τότε θα πρέπει ν' αποδοθούν ευθύνες και να γνωρίζουν όλοι ποιοι ευθύνονται για το σκάνδαλο της Πλατείας Πηγάδας...