Latest News

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Να παρέμβει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος


Προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου απαιτείται άμεσα ύστερα από τις αποκαλύψεις για την κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση της π.προέδρου της ΔΗΡΑΠ, με αποκορύφωμα το ρουσφέτι της ντροπής.
Ο νέος δήμαρχος έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν θα ανεχθεί καμία σκιά σκανδάλου και θα υπάρχει διαφάνεια κατά τη διάρκεια της θητείας του. 
Ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για την υπόθεση, αλλά πλέον έχει υποχρέωση εξετάσει σε βάθος τις καταγγελίες και τα στοιχεία για τη συγκεκριμένη μετάταξη, προκειμένου να μη συνδέσει τη δημαρχία του με την αποδοχή και συγκάλυψη  τέτοιου είδους πρακτικών που προκαλούν...




... το κοινό αίσθημα και τον πειραϊκό λαό. 




Όπως αποκαλύφθηκε, η διορισμένη τ. πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ είχε προσλάβει το γιο της στη δημοτική επιχείρηση και τον πλήρωνε χωρίς να εργάζεται κανονικά στο δημοτικό ραδιόφωνο. Στη συνέχεια, τον μετέταξε στο Δήμο χωρίς να πληρεί τα απαραίτητα προσόντα. Σύμφωνα με το νόμο για τη μετάταξη του υπαλλήλου απαιτείται να "έχει τριετή τουλάχιστον πραγματική υπηρεσία σ’αυτήν, δύναται να μεταφερθεί, ύστερα από αίτηση του και με την ίδια σχέση εργασίας στον οικείο Δήμο, με απόφαση του οικείου Δημάρχου". 
Ακόμα, λοιπόν, κι αν  με την ανάληψη των καθηκόντων της στη ΔΗΡΑΠ έκανε την πρόσληψη του γιου της και μάλιστα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δεν προλαβαίνει να συμπληρώσει την απαιτούμενη τριετία, που προβλέπεται με την κατάθεση των δικαιολογητικών για τη μετάταξη. 
Εκτός αν τα δικαιολογητικά έχουν πλασματικές ημερομηνίες και ουδείς έχει προβεί στον σχετικό έλεγχο. Επίσης το ίδιο διάστημα που φέρεται να εργάζεται  στη δημοτική επιχείρηση, είχε προσληφθεί ως διοικητικό υπάλληλος για 18μήνες (4ωρο) στο Δήμο χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα. Δηλαδή, πληρώνονταν δ διπλά από το Δήμο, κάτι που είναι παράνομο και πάει εισαγγελέα.
Σε κάθε περίπτωση κρίνεται αναγκαίο να διερευνηθεί η υπόθεση και να δοθεί επίσημη απάντηση για τη συγκεκριμένη μετάταξη που μπάζει από κάθε πλευρά και άποψη...


@ Δήμαρχε, θα περιμένουμε για τις ενέργειες σας, γιατί θεωρούμε πως το  ρουσφέτι ξεπερνά κάθε όριο πρόκλησης κι είναι θέμα ηθικής τάξης...